Livskoden enligt hjärnan – ny bok med Lena Skogholm efter storsäljaren Bemötandekoden

| 5 maj, 2021 | 0 kommentarer

Bygg hjärnmuskler, ladda dig med energi och få en airbag mot stress

Livskoden enligt hjärnan är Lena Skogholms uppföljare till succéboken Bemötandekoden, som har sålt i 50 000 exemplar och låg på Bokus topplista i hela 21 månader i rad. Det är en pedagogisk och vetenskapligt underbyggd handbok fylld med övningar om hur du bygger hjärnmuskler och får en airbag mot stress, för ett starkare, roligare och mer hälsosamt liv.

Bygg en stark hjärna
Vårt moderna samhälle sliter tydligt på hjärnan på ett sätt som aldrig förr har skett. Hjärnan är den kroppsdel som löper störst risk att utsättas för förslitningsskador. Trots det fokuserar vi ofta mer på ergonomi för axlar, rygg och nackar.

Den formidabla hjärnan är den mest komplicerade struktur vi känner till, och som det har tagit evolutionen miljontals år att mejsla fram. Det är dags att sluta slita ut hjärnan och istället börja samarbeta för att bygga den stark.   Den vanligaste orsaken till sjukskrivning idag är psykisk ohälsa och då oftast den stressrelaterade psykiska ohälsan, det vill säga när hjärnan har överbelastats för mycket. En stark hjärna ger istället psykisk hälsa. För bygger vi hjärnan stark, bygger den oss starka. Detta behöver vi som individer ta fasta på, men också politiker, företagsledare och offentlig sektor. Alla delar i samhället behöver agera utifrån ett hjärnperspektiv. Det är det enda sättet att vända skutan på, så att vi får hållbara liv och ett hållbart samhälle, säger Lena Skogholm.

Livskoden enligt hjärnan ger dig vetenskapen bakom varför en stark hjärna ger dig mer energi, livsglädje och en hållbar psykisk hälsa. Du får även praktiska redskap, övningar och tips för hur du kan bygga kraftfulla hjärnmuskler. Det handlar dels om att inte slita på hjärnan i onödan, dels om att bygga avgörande områden i hjärnan starka.

Trots att hjärnan endast består av två procent av vår kroppsmassa använder den hela tjugo procent av vår energi. Hjärnan drar alltså hela tio gånger mer energi än vad dess storlek är. Grunden för att bygga hjärnmuskler är därför att ha koll på sin energibudget och vara medveten om vad som tar energi och hur du kan fylla på med energi.

Bokens författare Lena Skogholm blev för tjugo år sedan sjuk i en kronisk neurologisk sjukdom vilket gjorde henne sängliggande större delen av tiden de första fem åren. Då fördjupade hon sig i favoritämnet hjärnforskning med fokus på hur formbar hjärnan är och hur det påverkar oss och lade sig vinn om att bygga starka hjärnmuskler vilket har bidragit till den resa som tagit henne dit hon är i dag.

– Jag har själv använt mig av allt det jag skriver om. Att bygga starka hjärnmuskler är ingen quickfix, utan ett förhållningssätt till livet. Hjärnan är så extremt formbar, lika formbar som gelatin. Därför gillar jag
liknelsen vid att tänka att hjärnan är som en trädgård och att du är dess trädgårdsmästare. I hjärnans trädgård behöver du se till att ogräs inte växer och sprider sig, utan istället plantera växter som är bra för dig, samt förse dessa med rätt näring, säger Lena Skogholm.

Lena Skogholm är beteendevetare och pedagog och är en väl anlitad inspirationsföreläsare, inte minst inom ledarskap och arbetsliv. Lena har specialiserat sig på hur vi kan belysa våra beteenden med hjälp av hjärnforskningen och hur vi praktiskt kan använda detta i vår vardag när vi möter oss själva och andra.

Livskoden enligt hjärnan ges ut av The Book Affair och kommer ut den 24 augusti.
Bokomslag och författarbild kan laddas ner här:

För mer information, kontakta gärna:
Magdalena Höglund, presskontakt, tel: 0733 338840 eller e-post: [email protected]

The Book Affair är ett bokförlag som ger ut både fack- och skönlitteratur och erbjuder författare marknadens mest moderna och flexibla samarbetsavtal för alla format. Förlaget startade 2018 av Alexandra Torstendahl och Alexandra Lidén och nischar in sig på kvalitativ utgivning och entreprenörsdrivna upphovsmän.  Läs mer på www.thebookaffair.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *