Lohilo Foods lanserar LOHILO i Storbritannien.

| 31 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Lohilo Foods internationella expansion fortsätter då man har signerat samarbetsavtal för distribution av varumärket LOHILO i Storbritannien.

Lohilo Foods har idag tecknat ett samarbetsavtal med en distributionspartner om att sälja och marknadsföra LOHILO funktionsglass och LOHILO funktionsdryck på den brittiska marknaden. Lansering är planerad under det fjärde kvartalet 2021 och börjar med LOHILO funktionsglass. De brittiska konsumenterna kommer vid lansering att finna LOHILO´s produkter i utvalda dagligvarubutiker, gym och online, där överenskommelser finns klara. Prognostiserad helårsförsäljning 2022 för glass och dryck är 5-9 MSEK.

”Det känns otroligt spännande att meddela att vi nu lanserar vårt varumärke på den brittiska marknaden. Vi har under hela processen arbetat intensivt tillsammans med vår samarbetspartner för att planera lanseringen. Nu påbörjas fasen med att bygga LOHILO som varumärke i Storbritannien via produktdistribution och marknadsföring” kommenterar Tyrone Andersson, vd och koncernchef för Lohilo Foods.

För ytterligare information kontakta: An

Tyrone Andersson, vd, [email protected], +46 70 75 10 340

Om Lohilo Foods AB (publ)

Lohilo Foods AB (publ) 556740-7050, som grundades 2008, är ett foodtech-bolag med rötter i Småland. Bolaget startade som en glassproducent med målsättningen att bli ett av de största glassbolagen i Norden. Sedan april 2019 har bolaget även etablerat sig inom torra kategorier med produkter inom functional food. Kända varumärken i produktportföljen inkluderar bl.a. LOHILO, Superfruit, Alvestaglass, Häagen-Dazs, Bubbies och Järnaglass. Huvudkontor, fabrik och centrallager ligger i Växjö med försäljningskontor i Stockholm.

Aktien handlas sedan 2020-10-26 på Nasdaq First North Growth Market Stockholm under beteckningen LOHILO. Bolag vars aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North Growth Market måste ha en Certified Adviser. För Lohilo Foods AB (publ) innehar FNCA Sweden AB, [email protected] respektive 08-528 00 399, uppdraget som Certified Adviser.

Nylandavägen 2, 352 50 Växjö • Tel: 0470-72 91 78 • www.lohilofoods.com • E-post: [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *