Lyckat första myndighetsmöte för LIB-01

| 14 november, 2022 | 0 kommentarer

Uppsala, 14 november 2022. Dicot meddelar idag att det första formella myndighetsmötet för LIB-01 inför en ansökan om start av kliniska studier har genomförts. Detta var det första av två planerade vetenskapliga rådgivningsmöten med Läkemedelsverket, i syfte att förankra det underlag som ska ingå i en klinisk prövningsansökan.

Dicot utvecklar ett nytt potensläkemedel som syftar till att bli förstahandsvalet för behandling av erektionssvikt och tidig utlösning. Bolaget planerar att starta kliniska studier med läkemedelskandidaten LIB-01 i mitten av 2023.

Som en del av förberedelserna för att gå in i klinisk fas har bolaget nu genomfört det första av två planerade vetenskapliga rådgivningsmöten med Läkemedelsverket, i syfte att förankra det underlag som ska ingå i en klinisk prövningsansökan. Rådgivningen vid mötet behandlade centrala delar avseende både tillverkning och farmakologi. Nästa rådgivningsmöte kommer att fokusera på designen av den planerade kliniska studien samt toxikologiprogrammet.

”Det är en viktig milstolpe för LIB-01 och för Dicot att ha genomfört den första formella myndighetsinteraktionen. Det var ett lyckat möte som skapar trygghet i det fortsatta arbetet mot planerad klinikstart i mitten av 2023”, säger Elin Trampe, VD på Dicot.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elin Trampe, CEO
Tel: +46 739 80 14 08
Email: [email protected]                                 

Om Dicot AB

Dicot utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 vilket förväntas bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och för tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre effekt och långt färre biverkningar, jämfört med de läkemedel som nu finns på marknaden. Idag lider minst 500 miljoner män av dessa sexuella dysfunktioner och marknaden är värderad till 50 miljarder SEK. Utvecklingen sker i egen regi fram till fas 2-studier. Därefter är det Dicots intention att ingå strategiska allianser, alternativt genomföra en trade-sale, med större, etablerade läkemedelsföretag för att kunna introducera LIB-01 på världsmarknaden.

Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 3 300 aktieägare. För mer information se www.dicot.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *