Magnus Gylje ny redaktionschef för Sveriges Radios Vetenskapsredaktion

| 12 maj, 2022 | 0 kommentarer

Magnus Gylje blir ny redaktionschef och utgivare för Sveriges Radios Vetenskapsredaktion, som dagligen når hundratusentals lyssnare med nyheter och program som Klotet, Vetenskapspodden och Vetenskapsradion På djupet. 

Vetenskapsredaktionen når dagligen hundra tusentals lyssnare med nyheter och program som Klotet, Vetenskapspodden och Vetenskapsradion På djupet. 

– Det är en riktig ynnest att få ansluta till Sveriges Radios begåvade vetenskapsredaktion. Jag jublar! Behovet av vetenskapsjournalistik och insikter om vår samtid, framtid och historia är stort och kan ta sig många uttryck i en växande ljudvärld, säger Magnus Gylje.  

Magnus Gylje är idag chefredaktör för Nobelprisets digitala utbud, där han bland annat gjort poddar i samarbete med BBC World Service. Han har en bakgrund som redaktör på Svenska Dagbladet och Upsala Nya Tidning. 

– Klimatet, energin, de globala hälsofrågorna – i vetenskapsjournalistiken samlas vår tids största utmaningar, men också de möjliga lösningarna. Och landets största och kunnigaste vetenskapsredaktion får nu med Magnus Gylje en kreativ ledare som kommer att hitta nya sätt att nå fram till publiken, säger Peter O Nilsson, områdeschef för Kultur & Samhälle.  

Magnus Gylje tillträder 1 september och efterträder Ulrika Björkstén som sedan en tid tillbaka gått in i en roll som Sveriges Radios vetenskapskommentator.  

Pressbild: Magnus Gylje (Fotograf: Jenny Gustafsson/Sveriges Radio)

Presskontakt: Claes Bertilson, presschef, 070-327 7807 eller [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.