Marianne K. Knudsen föreslås som ny styrelseledamot i Pagero

| 9 maj, 2022 | 0 kommentarer

Pagero Group AB (publ) meddelar idag att Summa Equity, en av de största aktieägarna, föreslår att Marianne K. Knudsen väljs till styrelseledamot i Pagero Group AB under årsstämman som äger rum den 12 maj.

Knudsen har över 20 års erfarenhet av att leverera affärskritiska och transformerande projekt i olika roller och företag. Hon är styrelseledamot i Vilja Solutions, AquaGreen och Alexandra Institut. För närvarande är Knudsen Co-CEO för ChronosHub ApS, ett danskt scale-up-företag som förändrar processen för forskningspublicering. Innan anställningen på ChronosHub innehade Marianne K. Knudsen ett flertal roller på Grundfos A/S, bland andra CEO för en Grundfos Venture Business i Afrika, Global Group Vice President för Global Market Segment Water Utility samt Senior Director på Digital Commercial Offerings. Hon har en civilekonomexamen i företagsekonomi och datavetenskap från Copenhagen Business School.

”Marianne K. Knudsen kommer att bidra med omfattande expertis, ett stort branschnätverk samt en utmärkt meritlista inom skalning av teknikföretag. Vi tror att hon kommer att tillföra nya och värdefulla perspektiv till Pageros styrelsearbete och vara en starkt bidragande faktor till vår fortsatta tillväxtagenda”, säger Birger Steen, styrelseordförande på Pagero.
 

För mer information

Bengt Nilsson, CEO
[email protected]

Jan-Olof Ohlsson, CFO
[email protected]

 

Om Pagero

Pagero erbjuder ett Smart Business Network som kopplar ihop köpare och säljare världen över för automatiserad och säker kommunikation av affärsdokument (t.ex. ordermeddelanden, fakturor och betalfiler) i enlighet med lokala regler. Pageros öppna nätverk, i kombination med ett stort utbud av appar, hjälper företag att effektivisera sina köp- och säljprocesser samt dra nytta av korrekta och tillförlitliga data. Vårt erbjudande är globalt och är oberoende av företagsstorlek, bransch och affärssystem. 
 

Om Summa

Summa investerar i företag som löser globala utmaningar och skapar positiva resultat för samhället inom miljö, socialt ansvar och bolagsstyrning (ESG).

Summas syfte är att skapa win-win för investerare, portföljbolag och samhället genom att anpassa sin vision och resultat till hållbara utvecklingsmål och därigenom säkerställa en nettopositiv inverkan mot ESG-utmaningar och potentialen för långsiktig, hållbar överprestation.

Investeringarna fokuserar på branscher och företag som har medvind från megatrender inom tre hållbarhetsteman: resurseffektivitet, föränderlig demografi och teknisk transformation. Genom dessa teman stödjer Summas portföljbolag en värld i förändring och visar att affärer kan vara en del av lösningen. Summa Equity har ca. 4 miljarder euro (ca 40 miljarder SEK) i förvaltat kapital.
 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.