Mediehuset Life of Svea väljer Closer för ökad tillväxt i Väst- och Sydsverige

| 14 september, 2022 | 0 kommentarer

Mediehuset Life of Svea, som är ett digitalt mediehus som varje vecka når över 3 miljoner unika besökare primärt i målgruppen kvinnor 18–45 år, anlitar nu Closer för att öka försäljningen i Väst- och Sydsverige. Ansvarig säljentreprenör från Closer kommer att vara Janna Du Rietz.

För Closer är detta det tredje stora uppdraget man tecknar i år och de totala försäljningsvolymerna ökar för varje månad.
– Det är fantastiskt roligt att vi nu ska få arbeta med Life of Svea. De har några av de starkaste digitala plattformarna i Sverige med huvudsakligt fokus på kvinnor. I Stockholm har de varit riktigt framgångsrika och nu ser vi fram emot att hjälpa dem att skapa tillväxt även i Väst- och Sydsverige. Vi har haft dialog med Janna under flera år och det känns helt magiskt att vi har matchat henne med Life of Svea, säger Fredrik Skåntorp, vd och grundare av Closer.

Life of Svea driver 15 sajter, däribland Nyheter24.se, Familjeliv.se, Alltförföräldrar.se och även pod som Studio Allsvenskan, mfl. Tillsammans når Lif of Svea över 3 miljoner unika besökare varje vecka. Här startas även runt 5 miljoner videoströmmar i veckan och i de många miljoner forumtrådar som skapats pågår över 200 000 samtal dagligen. De har under de senaste åren utökat sin portfölj av sajter genom förvärv och avser fortsätta på det spåret.
– Vi har följt utvecklingen hos andra bolag som Closer arbetar med och ser att deras modell bidragit till ökad försäljning i de regioner de ansvarar för. Så nu ser vi fram emot att få fart på fler kunder i väst och syd tillsammans med Janna och Closer. Vi ser med spänning fram emot vår tillväxtresa i regionen, säger Peter Scheffer, vd på Life of Svea.

Janna har en lång erfarenhet från försäljning av media, senast från Viaplay.
– Efter snart 20 år i mediavärlden kändes det självklart när möjligheten från Closer kom. Otroligt kul och stolt över förtroendet jag fått av Life of Svea, att bland annat representera och förmedla det starkaste digitala erbjudandet att nå kvinnor 18–45 år. Att dessutom få driva eget och samtidigt ingå i ett nätverk med superstjärnorna på Closer känns som en dröm, säger Janna Du Rietz.

Closer grundades 2014 och för varje år har bolaget ökat försäljningen av media för sina uppdragsgivare, 2021 sålde bolaget media för 126 MSEK.                     

För ytterligare information:
Fredrik Skåntorp, vd och grundare av Closer AB, tfn: +46 (0)70 813 34 31
Anders Ekhammar, pressansvarig Closer AB, epost: [email protected]   

www.closer.se  

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.