Connect with us

Marknadsnyheter

Mekonomen Companys verkstadskedjor har branschens nöjdaste kunder

Published

on

Speedy bilservice

Enligt mätningen Swedish Brand Award 2022 har verkstadskedjan Speedy bilservice nöjdast kunder inom verkstadsbranschen. Efter Speedy bilservice följer kedjorna Mekonomen på en andraplats och MECA på en tredjeplats.

Samtliga av de tre verkstadskedjorna Speedy bilservice, Mekonomen och MECA återfinns hos Mekonomen Company, Sveriges största koncern inom service och eftermarknad kopplat till bilar. Mätningen Swedish Brand Award är en årlig mätning av branschen och är framtagen av företaget Evimetrix.

– Det känns alltid bra med ett kvitto på att våra varumärken och koncept lever upp till kundernas förväntan. Men för den sakens skull kommer vi inte bli bekväma och luta oss tillbaka. Vi vill ständigt utvecklas och förbättras, bland annat inom vårt utbud kopplat till elbil. Men även våra varumärkens digitala bokningstjänster som gör det lika enkelt för kunden att boka en frisörtid som en bilservice är exempel som jag tror bidrar till kundnöjdheten, säger Stephan Andersson verkstadsdirektör Mekonomen Company.

I samma mätning har man även tittat på hur troligt det är att konsumenterna skulle rekommendera varumärket till någon annan. Här hamnade verkstadskedjan Speedy bilservice i topp med högst NPS (eller Net promoter score).

 –  Speedy bilservice utmärker sig med väldigt fina siffror för NPS i 2022 års mätning. Här gör man helt klart rätt i sin kundrelation. Kunderna verkar genuint att tycka om Speedy bilservice, säger Peter Wissing, analytiker på Evimetrix.

Lista: Verkstadskedjorna med Sveriges nöjdaste kunder enligt Swedish Brand Awards mätning av nöjd-kund-index (NKI)
1. Speedy bilservice: 72
2. Mekonomen: 70
3. MECA: 69

Om undersökningen
Mätningen Swedish Brand Award avser 2022 och är framtagen av undersökningsföretaget Evimetrix. Undersökningen mäter två parametrar:

  1. Nöjd-kund-index (NKI) vilket är en oberoende standard som bygger på kundens totalbetyg på företaget uttryckt som ett medelvärde av:
  • Hur nöjd/missnöjd man är med kedjan totalt
  • Hur väl kedjan motsvarar ens förväntningar
  • Hur nära ett ideal man tycker kedjan är
  1. Net promoter score (NPS) Varumärkets poäng utifrån frågan hur sannolikt det är att man skulle rekommendera märket (skala 0-10).
  • Betyg mellan 0-6 betecknas Kritiker
  • Betyg mellan 7-8 kallas Indifferenta
  • Betyg på 9 eller 10 är så kallade Ambassadörer

Net promoter score kan anta ett värde mellan -100 och 100. För att få fram värdet på NPS så räknar man andelen svar som betecknas ambassadörer och drar sedan bort andelen svar i kritikerkategorin.

För frågor, vänligen kontakta:

Jennie Edling
PR & kommunikationsansvarig
Telefon: 08-464 00 00
E-post: jennie.edling@mekonomencompany.se

Mekonomen Company är det svenska ägarbolaget till över 14 varumärken med koppling till verkstads- och fordonsbranschen, bland annat varumärkena Mekonomen, MECA, Speedy och ProMeister. Mekonomen Companys varumärken bildar tillsammans Sveriges största verkstadskedja med över 1000 anslutna verkstäder och cirka 200 butiker och expresslager från norr till söder. Mekonomen Company är i sin tur ett dotterbolag till MEKO AB som består av norra Europas ledande bilservicekedjor med över 3600 verkstäder och 470 butiker.

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Förändring i Eltels koncernledning – CFO Saila Miettinen-Lähde lämnar Eltel

Published

on

By

Saila Miettinen-Lähde, Chief Financial Officer (CFO) för Eltel, kommer att lämna sin roll från och med den 31 juli 2023. En rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare har inletts.

”Saila har varit en uppskattad medlem av vår koncernledning och jag vill uttrycka min tacksamhet för hennes engagemang och insatser under den transformationsperiod som Eltel har gått igenom. När vi nu går in i ett nytt skede i vår strategi, med fokus på tillväxt och affärsexpansion, är det också logiskt med en förändring i ledarskapet av vår finansfunktion”, säger Håkan Dahlström, vd och koncernchef för Eltel.

För mer information:
Elin Otter, kommunikations- och ir-direktör
Tel: +46 72 595 4692, elin.otter@eltelnetworks.com

Om Eltel
Eltel är en ledande leverantör av tjänster för kritisk infrastruktur som möjliggör såväl förnybar energi som högpresterande kommunikationsnätverk. Eltel designar, planerar, bygger och säkrar driften av nätverk för en mer hållbar och uppkopplad värld idag och för kommande generationer. Totalt har vi cirka 5 000 medarbetare och under 2022 nådde omsättningen 823,6 miljoner euro. Huvudkontoret ligger i Sverige och Eltels aktier är sedan år 2015 noterade på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.eltelnetworks.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Rättelse på rättelse av: Vultus AB offentliggör utfall i genomförd företrädesemission

Published

on

By

På grund av ett beräkningsfel stämmer inte uträkningarna i föregående pressmeddelande och påföljande rättelse, korrekt version enligt nedan:

Teckningstiden i Vultus AB:s (”Vultus” eller ”Bolaget”) företrädesemission avslutades den 7 juni 2023. Företrädesemissionen tecknades till totalt cirka 35 procent inklusive teckningsförbindelser, vilket innebär att garantiåtaganden om cirka totalt cirka 42 procent har aktiverats för att uppnå en total teckning om 77 procent. Vultus tillförs därmed cirka 3,2 MSEK före emissionskostnader.

Teckning, tilldelning och betalning
Företrädesemission tecknades till totalt cirka 1,4 MSEK, inklusive teckningsförbindelser om cirka 1,2 MSEK, motsvarande en teckningsgrad om cirka 35 procent. Därutöver har garantiåtaganden om totalt cirka 1,7 MSEK aktiverats. Total teckningsgrad (inklusive garantiåtagande) uppgår därmed till 77 procent, vilket medför att Vultus tillförs cirka 3,2 MSEK före emissionskostnader om cirka 0,3 MSEK.

Totalt har 2 146 308 aktier tecknats med stöd av teckningsrätter, inklusive teckningsförbindelser. Totalt har 2 774 009 aktier tecknats utan stöd av teckningsrätter, inklusive aktiverade garantiåtaganden. Genom företrädesemissionen nyemitteras således 4 920 317 aktier. De tecknare som tilldelas aktier utan företrädesrätt kommer att erhålla avräkningsnotor, vilka är planerade att skickas ut idag, efter formellt styrelsebeslut om tilldelning. Tilldelade aktier utan företrädesrätt ska betalas i enlighet med instruktionerna på avräkningsnotan.

Antal aktier och aktiekapital
När företrädesemissionen har registrerats hos Bolagsverket kommer antalet aktier i Vultus ha ökat med 4 920 317 aktier, från 4 970 020 aktier till 9 214 543 aktier. Bolagets aktiekapital kommer vid registreringen att ha ökat med 984 063,4 SEK, från 994 004 SEK till 1 978 067,4 SEK. Den totala utspädningen som den initiala företrädesemissionen medför för de aktieägare som inte har deltagit i företrädesemissionen uppgår till cirka 43,3 procent avseende röster och kapital.

Handel med BTA
Handel med BTA pågår på Spotlight Stock Market till och med den dag då Bolagsverket har registrerat företrädesemissionen. Registreringen är beräknad att ske omkring den 22 juni 2023.

Rådgivare
I samband med Företrädesemissionen har Vultus anlitat Hagberg & Aneborn Fondkommission AB som emissionsinstitut och Skill Advokater AB som legal rådgivare.

Denna information är sådan information som Vultus AB (publ) måste offentliggöra i enighet med EU:s marknadsmissbrukförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktperson.

För mer information om Vultus, vänligen kontakta
Per Karlsson, VD Vultus AB
Telefon: +46 (0) 70-001 97 01
E-post: per.karlsson@vultus.se
Hemsida: www.vultus.se

About Vultus – vultus.se

Vultus AB is an Agritech solution provider founded 2016 in Lund, Sweden. Vultus takes
hi-tech research and satellite data down to earth, offering farmers and landowners large savings and better yields through precision farming. All based on facts and solid analysis.

Providing crop-specific services for the world’s farmers and landowners – 365 days a year – in all-weather types – in all parts of the world.

Vultus shares are listed on Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Brand i byggnad, Landvetter, Härryda kommun

Published

on

By

Klockan 15.17 fick Räddningstjänsten Storgöteborg larm om brand i ett flerbostadshus på Landevigatan i Landvetter

Det är en fullt utvecklad brand. Räddningstjänsten är på plats och just nu pågår begränsningsarbete, branden är inte under kontroll. 

Det finns inga uppgifter om personskador. Informationen uppdateras.

Infosektionen 031-335 26 29

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.