Minestos tidvattenkraftverk i nätansluten drift – verifierar kommersiell prestanda

| 8 juli, 2022 | 0 kommentarer

Minesto, ledande utvecklare inom marin energi, har enligt plan framgångsrikt satt den första enheten av tidvattenkraftverket ”Dragon 4” i nätansluten drift i Vestmannasund på Färöarna. Idag meddelar bolaget att resultaten från driftsättningen verifierar kommersiell prestanda helt i linje med simuleringsresultat.

Det första tidvattenkraftverket från Minestos produktlinje Dragon Class, Dragon 4 (100kW), har under försommaren driftsatts i Vestmannasund på Färöarna. Den första fasen av elproduktion visar att predikterad prestanda uppnås i linje med Minestos tidigare prognoser och simuleringsresultat.

”Vi är mycket nöjda med att ha fullföljt driftsättning av Dragon 4 och att elproduktionen är helt i linje med våra prediktioner. Vi går nu över till operativ drift och fortsätter parallellt att implementera planerade uppgraderingar”, säger Bernt Erik Westre, CTO på Minesto.

”Resultaten från elproduktion i Vestmanna de senaste veckorna  är av mycket stort värde för Minesto på två sätt; vi demonstrerar produkten Dragon 4 (100kW) och har därtill säkrat den nya Dragon-class designen för det större 1.2 MW kraftverket Dragon 12 som just nu tillverkas”, säger Martin Edlund, VD på Minesto.

Framstegen i Vestmannasund skapar positiva effekter för den kommande uppskalningen, och arbetet med att realisera den första fullskaliga tidvattenparken i Hestfjord på Färöarna fortgår enligt plan.

”Det finns ett stort intresse för Minestos nätanslutna installation på Färöarna och vi välkomnar nu ett flertal globala branschaktörer för besök vid anläggningen” uttrycker Martin Edlund.

För mer information, vänligen kontakta

Cecilia Sernhage, Communications Manager
+46 735 23 71 58
[email protected]

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Minesto AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 8 juli 2022 kl. 10:15 CEST.

För mer information, vänligen kontakta

Cecilia Sernhage, Kommunikationschef
+46 735 23 71 58
[email protected]

Om Minesto

Minesto är en ledande teknikutvecklare inom marin energi med missionen att minimera det globala koldioxidavtrycket från energisektorn genom att möjliggöra planerbar kommersiell elproduktion ur havet.

Minestos prisbelönta och patenterade produkt, Deep Green, är det enda verifierade marina kraftverket som på ett kostnadseffektivt sätt kan utvinna förnybar energi från långsamma havs- och tidvattenströmmar.

Med beviljade utvecklingsmedel om mer än 40 miljoner euro från bland andra Europeiska regionala utvecklingsfonden, European Innovation Council och InnoEnergy är Minesto EU:s största investering inom marin energi.

Minesto grundades 2007 och är verksamt i Sverige, Färöarna, Wales, Nordirland och Taiwan. Minestos huvudägare är BGA Invest och Corespring New Technology. Bolagets aktie (MINEST) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: [email protected], telefon: 08-503 000 50.

Läs mer om Minesto på www.minesto.com.

Bilder och övrigt pressmaterial kan laddas ned via bit.ly/Minesto_media

Finansiell information inklusive rapporter, prospekt och bolagsbeskrivningar finns tillgänglig på www.minesto.com/investor

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.