NENT Group gör ‘Karma och Jonar’ till animerat Viaplay Original för barn

| 29 september, 2021 | 0 kommentarer
  • ‘Karma och Jonar’ använder Viaplay Studios förstklassiga 3D-animeringsteknik
  • Serien i åtta avsnitt baseras på bästsäljande barnböcker av en anonym författare
  • NENT Group planerar att släppa minst 50 originalproduktioner under 2021

Nordic Entertainment Group (NENT Group), en av världens snabbast växande streamingbolag, gör de bästsäljande barnböckerna ‘Karma och Jonar’ till sitt nästa Viaplay Original för yngre tittare. Serien i åtta avsnitt använder Viaplay Studios förstklassiga 3D-animeringsteknik och är den första Viaplay Studios-produktionen efter omorganisationen och omprofileringen av NENT Groups studioverksamhet. ‘Karma och Jonar’ har exklusiv premiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay under 2022.

Skrivna av en anonym svensk författare känd endast som ‘Zelda Falköga’, utspelar ‘Karma och Jonar’-böckerna sig i fantasy-landet Glimeria och har slående illustrationer av Henric Aryee, utnämnd till en av världens 200 bästa illustratörer av Lürzer’s Archive. Viaplay Originalet ‘Karma och Jonar’ är baserat på den första boken och är riktat till tittare mellan 7 och 9 år.

Produktionen använder Viaplay Studios plattform för 3D-animering och är inspelad i en motion capture-studio baserad på den senaste tekniken. Lanserat i mitten av september, fokuserar Viaplay Studios primärt på att leverera originalinnehåll för Viaplay, som blir tillgängligt i minst 16 länder till slutet av 2023.

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer: “Denna serie skildrar en spännande och engagerande berättelse samt fördjupar sig i ämnen som vänskap, självförtroende och utmaningarna i att växa upp. De teman och konstnärligheten i Zelda Falkögas böcker är brett hyllade och vår tolkning avser att fånga båda delar helt. ‘Karma och Jonar’ kommer att visa upp Viaplay Studios världsklassiga berättande och tekniska färdigheter på ett fantastiskt sätt.”

Författaren känd som Zelda Falköga: “Det är en ära att få se berättelsen om mina vänner Karma och Jonar byta skepnad och växa sig större i ett nytt medium. Jag längtar efter att få se Henric Aryees färgsprakande bilder komma till liv och att alla ska få uppleva det sagolika landet Glimeria på lika nära håll som jag har fått göra!”

Serien (engelsk titel: ‘Karma and Jonar’) är skriven av Henrik Ahnborg och regisserad av Alexander Gustavsson. Böckerna ‘Karma och Jonar’ är publicerade i Sverige av Bookmark. Tidigare Viaplay Originals för yngre tittare inkluderar ‘Fixi i Playland’, ‘Mias magiska värld’, ‘Sagasagor’ och Kristallenvinnaren ‘Det stora experimentet’.

Om NENT Groups Viaplay Originals

NENT Group planerar att släppa minst 50 Viaplay Originals under 2021. Under de senaste tre månaderna har ‘Furia’; säsong två av ‘Det som göms i snö’; ‘Close to Me’; ‘Två systrar’; säsong två av ‘Förhöret’; ‘Threesome’; och ‘Zebrarummet’ haft premiär på Viaplay.

Nyligen meddelade originalproduktioner är ‘Ronja’; ‘Ida tar ansvar’; säsong två av ‘Maskineriet’; ‘The Prize of Silence’; ‘Sort Of’; ‘The Uninhabitable Earth’; ‘Polish Murderesses’, ‘Black Dog’ och ‘Freedom of the Swallow’; säsong två av ‘Partisan’; säsong tre av ‘Heder’; säsong tre och fyra av ‘Lyckoviken’; ‘The Holiday’; säsong två och tre av ‘Pørni’; ‘Red Election’; ‘Hilma’; ‘Billy the Kid’; ‘Sisterhood’; ‘Who Shot Otto Mueller?’; en serie om Börje Salming; ‘Fadime’; ‘Taylors Island’; ‘Kin’; ‘What about Monica’; ‘Trom’; ‘RIKET EXODUS’; ‘Made in Oslo’; ‘Estonia – den sista vågen’; ‘Suedi’; säsong två av ‘Stella Blómkvist’; säsong två av ‘Wisting’; ‘The Box’; ‘The Swarm’; ‘Harmonica’; ‘Perfect People’; och ‘Margeaux’.

NENT Group kommer att producera två engelskspråkiga storfilmer varje år. Företaget har även etablerat ett samägt produktionsbolag i Storbritannien med FilmNation Entertainment och investerat i amerikanska studion Picturestart.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group)s streamingtjänst Viaplay finns i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland, Litauen och Polen. Viaplay lanseras i USA under 2021 och i Nederländerna och Storbritannien under 2022, med lansering i Kanada, Tyskland, Österrike och Schweiz till slutet av 2023. Vi driver streamingtjänster, TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag där vårt syfte är att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Med huvudkontor i Stockholm och ett globalt perspektiv, är NENT Group noterat på Nasdaq Stockholm (‘NENT B’).

Kontakta oss:
[email protected] (eller Nicholas Smith, Senior Communications Manager: +46 73 699 2695)
[email protected] (eller Matthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr

Följ oss:
nentgroup.com / Facebook / Twitter / LinkedIn / Instagram

Dataskydd:
För att läsa mer om NENT Group och dataskydd, klicka här

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *