Nobia förvärvar Superfront, en europeisk e-handlare inom kök och förvaring med starkt fokus på design och cirkularitet

| 11 januari, 2022 | 0 kommentarer

Nobia har tecknat avtal om att förvärva Superfront, ett Sverigebaserat företag som designar och säljer bland annat luckor, handtag och ben för kök och annan inredning. Sedan företaget lanserades 2013 har Superfront skapat hög varumärkeskännedom med stort fokus på design och hållbarhet, främst genom digitala och sociala kanaler. Nettoomsättningen för 2021 uppgick till cirka 65 Mkr med en rörelsemarginal överstigande tio procent. Nästintill all försäljning sker online till konsumenter över hela Europa.

”Genom förvärvet av Superfront blir vi starkare inom såväl e-handel som digital marknadsföring. Vi får även tillgång till en attraktiv marknad för cirkulär design inom kök och förvaring. Superfront är känt för sin starka design och sitt cirkulära erbjudande och med sin goda lönsamhet blir Superfront ett bra tillskott till Nobias portfölj av starka varumärken”, säger Jon Sintorn, VD och koncernchef för Nobia.

”Superfront har haft stora framgångar sedan vi lanserade företaget för drygt åtta år sedan, och vi är mycket nöjda med vad vi har åstadkommit hittills. När vi nu står inför att utveckla Superfront, är vi mycket glada över att bli en del av Nobia, som kan tillhandahålla den skala och expertis vi behöver för att ytterligare växa företaget över hela Europa”, säger Monica och Mick Born, Superfronts grundare.

Superfront kommer att konsolideras i Nobia-koncernens ”region Centraleuropa” från och med mitten av januari 2022.

För ytterligare information:

Kristoffer Ljungfelt, CFO
+46 (0)8 440 16 00
[email protected]

Tobias Norrby, Chef Investor Relations
+46 (0)8 440 16 07
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.