Nordisk Bergteknik förvärvar Snemyr Betongsprøyting – stärker erbjudandet i Norge

| 21 juni, 2022 | 0 kommentarer

Nordisk Bergteknik har via dotterbolaget Nordisk Bergteknik AS ingått avtal avseende förvärv av samtliga aktier i Snemyr Betongsprøyting AS, en etablerad aktör inom bergförstärkning. Genom förvärvet stärker Nordisk Bergteknik sitt erbjudande­­­ och position i Norge.

Snemyr Betongsprøyting AS grundades 1979 och omsatte under 2021 cirka 80 MNOK med mycket god lönsamhet. Bolaget har drygt 10 medarbetare och tillhandahåller tjänster inom betongsprutning som kompletterar Nordisk Bergtekniks nuvarande erbjudande inom bergförstärkning. Verksamheten utgår från den administrativa och logistiska basen i Kristiansand men bolaget åtar sig uppdrag i hela Norge.

”Vi är glada över att få välkomna Snemyr Betongsprøyting till Nordisk Bergteknik. Flera av våra bolag inom koncernen samarbetar idag med bolaget. Genom förvärvet kan vi fortsätta vårt samarbete och stärka vår närvaro i Norge. Snemyr är välskött och har en kompetent och erfaren ledning som delar vår syn på affärsmannaskap och värdegrund. Förvärvet innebär en komplettering av vårt erbjudande och kommer att bidra till att ytterligare stärka vår roll som en viktig aktör i samband med satsningarna som görs inom ny infrastruktur i Norge, men också kommande drifts-och underhållsbehov”, säger Andreas Christoffersson, VD Nordisk Bergteknik.

”Vi ser fram emot att bredda vårt samarbete med övriga bolag inom koncernen och fortsätta vår tillväxtresa tillsammans med Nordisk Bergteknik”, säger Asbjørn Aasen, VD för Snemyr Betongsprøyting.

Köpeskillingen uppgår till 60 MNOK och delar av köpeskillingen kommer återinvesteras genom köp av aktier i Nordisk Bergteknik, varvid dagens ägare blir långsiktiga ägare i Nordisk Bergteknik. Förvärvet kommer att redovisas i segmentet Berg Norge och bedöms bidra med i storleksordningen 0,20 kronor i vinst per aktie på årsbasis baserat på förväntat antal utestående aktier efter förvärvet. Tillträde förväntas ske under början av fjärde kvartalet 2022.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 21 juni 2022 klockan 14:00 CEST.

För ytterligare information, kontakta:
Andreas Christoffersson, VD, 070-621 19 28, [email protected]
Johan Lundqvist, CFO, 076-392 71 21, [email protected]

Om Nordisk Bergteknik
Nordisk Bergteknik har en tydligt expansiv tillväxtstrategi med målet att bidra till utvecklingen av framtidens hållbara samhälle. Våra bolag är specialister inom berghantering och grundläggning som med känsla och kompetens kombinerar varje uppdragsgivares behov med naturens förutsättningar. Att i ett tidigt skede vara med och bygga moderna samhällsfunktioner är vår vardag, vår hemmaplan och vår framtid.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.