Norse Impact AB (publ): Norse Snus AS har blivit godkänt för import av snus till Norge.

| 6 juli, 2022 | 0 kommentarer

Norse Snus AS, ett helägt dotterbolag till Norse Impact AB, har fått tillstånd för import av tobak till Norge vilket innebär att Norse Snus nu kan påbörja försäljning av sitt eget snus i Norge. Norse Snus AS är nu ett av endast 24 företag som har importlicens för tobak i Norge.

Det har tagit längre tid än förväntat att få den här viktiga importlicensen men nu är det klart. Att få en importlicens för tobak i Norge är än relativt omfattande process men för Norse Impact innebär det stora nya möjligheter och en ytterligare marknad att penetrera med egna varumärken. Norse eget varumärke ”Norse snus” kommer nu importeras och säljas i Norge. Produkterna som kommer lanseras i detta första steg är så kallade vita portioner.

Marius Arnesen, VD i Norse Impact AB och I Norse Snus AS kommenterar

  • Äntligen, det är väl verkligen rätt ord. Vi har under en längre tid lagt ner mycket tid och arbete för att få importlicensen, så det är med stor glädje och tillförsikt vi nu ser fram mot den fortsatta utvecklingen. Att vi erhållit importlicens innebär att vi nu kan påbörja försäljning av vårt eget snus i Norge. Det känns oerhört stimulerande att vi uppnått den här milstolpen och det kommer att påverka vår verksamhet inom snus väldigt positivt.

Marknaden för snus i Norge har under Covid-19-pandemin sett en väsentlig tillväxt och den lokala efterfrågan är nu större än före pandemin. Användningen av snus fortsätter följaktligen att öka i Norge. Norse Snus AS är ett helägt dotterbolag i Norse Impact AB, som genom e-handel säljer snus lokalt i Norge. Importlicensen ger nu Bolaget möjligheter att importera sina egna varumärken till Norge, vilket skapar ny marknad för det egna snuset och därmed tillväxt i koncernen.  Bolaget kommer även att få tillgång till nya distributionsvägar vilket kommer bidra positivt till fortsatt organisk tillväxt.

Norse Impact: Snabbast växande

Norse Impact är Nordens snabbast växande koncern inom rökfritt segment. Detta segment består av lagliga nikotinprodukter som ersättning för den mycket skadliga tobaksrökningen. Norse Impact är redan ett ledande företag inom skademinskningssegmentet.

Företaget är särskilt starkt positionerat inom områdena snus och elektroniska cigaretter, inklusive e-juice, med elva exklusiva avtal med väletablerade rökfria produkter.

Norse Impact har nu tjugofem fysiska butiker, tolv egna nätbutiker (nordamp.no, maxsnus.no, friskedrag.no, norsevape.co.uk, norseeliquid.com och elektroniske-sigaretter.no, cigge. se, cigge.com, fi.cigge.com, elekcig.com, elekcig.se, elekcig.dk, cigge.no och nettdamp.no)

E-cigarett/vape-marknaden, som fortfarande är i ett tidigt skede, hade en omsättning i Europa på 8,3 miljarder dollar år 2020. Snus omsatte 2020 2,6 miljarder dollar på den globala marknaden. Marknaden indikerar en fortsatt stark tillväxt. Europa är den största marknaden och står för 40 % av den globala försäljningen.

Bolaget har ett starkt tillväxtfokus, baserat på organisk tillväxt och solida strategiska förvärv, både i Norden och övriga Europa. Viktiga punkter i denna konsolidering är starka synergier, marknadsandelsförvärv och sund finansiell verksamhet.

För ytterligare information kontakta

Marius Arnesen, VD. Telefon: +47 938 00 894, e-post: [email protected]

 

Norse Impact AB, c/o Mcon AB, Södra Larmgatan 4, 411 16 Göteborg

www.norseimpact.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.