Nu öppnar anmälan till Swe Cup Enduro

| 5 maj, 2021 | 0 kommentarer

Efter lanseringen av konceptet SWE MTB GRAVITY har det varit stort intresse för nationella tävlingar och vår landslagsverksamhet. Landslagsverksamheten är redan igång och nu öppnar vi anmälan till våra nationella tävlingar i SWE Cup Enduro. Först ut är SWE Cup och SM i Enduro samt SM i Pumptrack. Inom kort kommer även anmälan till SM i Downhill att öppna. En förutsättning för att tävlingarna ska kunna genomföras är att våra pandemirestriktioner tillåter det, vi väljer att vara optimistiska och planera för att det kommer gå att genomföra, säger Adrian Hörnqvist, Förbundskapten för SWE MTB GRAVITY.

SWE Cup i Enduro kommer i år bestå av sex deltävlingar inklusive svenska mästerskapen. Tävlingarna kommer vara utspridda i landet och målsättningen är att alla arrangemang ska hålla hög kvalitet och bjuda på rolig och utmanande cykling för våra cyklister. Den tidigare annonserade tävlingen i Arvika kommer flyttas framåt till det nya datumet 31 juli – 1 aug. Utöver SWE Cup och Svenska mästerskapen i Enduro planeras minst två till mästerskap till att genomföras, SM i Downhill och i Pumptrack. 

En Endurotävling består av två delar, specialsträckor med tidtagning och transportsträckor mellan de olika specialsträckorna. På specialsträckorna är det full fart som gäller i tekniskt rolig och utmanade cykelterräng, och transportsträckorna handlar mer om att ha en härlig stund tillsammans med dina medtävlande, säger Adrian Hörnqvist, Förbundskapten för SWE MTB GRAVITY.

Specialsträckorna är själva tävlingsmomentet under en tävling. Normalt ingår fyra till sju specialsträckor av varierande längd, allt ifrån några hundra meter till över två kilometer. Sträckorna går i huvudsak utför, men små klättringar kan förekomma. Tiderna på varje sträcka läggs samman och den med snabbast tid vinner tävlingen. Både inbitna tävlingscyklister och motionärer kommer kunna ställa upp i tävlingarna och det finns både tävlingsklasser och motionsklasser.

Följande klasser kommer man kunna tävla i under 2021:

13-14 år pojkar/flickor
15-16 år pojkar/flickor
U21 (17-20 år) dam/herr
Tävlingsklass 21+ år dam/herr
Masterklass 35+ år dam/herr
Masterklass 50+ år dam/herr
Motionsklass lång dam/herr
Motionsklass kort dam/herr

Anmälan görs på www.swemtbgravity.se och priserna för anmälan ligger från 400kr och uppåt per tävling. Tävlande måste bära hjälm under hela tävlingen. Svenska Cykelförbundet har i samråd med arrangörer bestämt att hjälm med hakskydd (full-face hjälm) måste användas på alla deltävlingar. Full-face hjälm med avtagbart hakskydd är tillåtet på transportsträckor. Mer information kring våra cykeldiscipliner, reglementet, licensinformation mm finns på hemsidan.

Tävlingsschema för 2021

7-8 juli Åre SWE CUP Enduro
15-16 juli Järvsö SM – SWE CUP Enduro
17 juli Järvsö SM – Pumptrack
31 juli-1 aug Arvika SWE CUP Enduro
21-22 aug Åre SM – Downhill
28-29 aug Ulricehamn SWE CUP Enduro
18-19 sep Falun SWE CUP Enduro
8-10 okt Isaberg SWE CUP Enduro

 

Adrian Hörnqvist
Förbundskapten SCF – Downhill, Enduro och 4X
+46 (0) 76 197 87 87

[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *