Ny CTO i Ytrade Group AB (publ)

| 15 juni, 2021 | 0 kommentarer

Ytrade Group AB (publ) (”Yaytrade” eller ”Bolaget”) har rekryterat Johan Söderberg som ny Chief Technology Officer. Johan kommer senast från norska Neonomics AS där han haft en position som Head of Research and Development och ingått i ledningsgruppen. Han tillträder sin roll den 15 juni 2021.

Johan har lett många organisationer i olika projekt under sina 13+ år av professionell mjukvaruutveckling och brinner för att bygga högkvalitativ och skalbar utveckling från grunden. Han har tidigare arbetat som bland annat Software Development Manager på Infor samt Senior Manager på svenskgrundade Qlik, där han har lett större utvecklingsteam både i Sverige och internationellt. Johan kommer senast från en roll som Head of Research and Development på Neonomics i Oslo som är ett av Norges ledande fintech-bolag. Under tiden på Neonomics har han varit med och utvecklat en skalbar, mikrotjänstbaserad plattform i Google Cloud samt byggt upp och drivit framgångsrika utvecklingsteam och varit en stor del av bolaget tillväxtresa.

Jag är mycket glad att hälsa Johan varmt välkommen till Yaytrade och hela vårt team. Rekryteringen av Johan som ny CTO ligger helt i linje med vår vision att bli en ledande fashion tech grupp. Strategin är tydlig och med Johan kommer vi att ta nästa kliv i bolagets mjukvaruutveckling och den internationalisering vi avser göra. Johans skarpa erfarenhet från att bygga ledande SaaS-lösningar ser vi som mycket spännande och jag ser med tillförsikt fram emot vad Johan med vårt nuvarande team kommer att utveckla framgent, både på kort- och långsikt.”, säger David Knape, VD, Ytrade Group AB (publ)

Yaytrade är ett framåtblickande bolag med spännande affärsidé och stora ambitioner. Med min erfarenhet inom Business Intelligence, e-commerce och skalbara molnplattformar, hoppas jag kunna hjälpa Yaytrade att nå nya framgångar under de kommande åren. Min förhoppning är att ta Yaytrade till nya marknader i resten av Europa. säger Johan Söderberg, tillträdande CTO Ytrade Group AB (publ)

Johan Söderberg tillträder sin roll den 15 juni 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
David Knape, VD Ytrade Group AB (publ)
E-post: [email protected]
Telefon: +46 70 999 90 09

Denna information har publicerats genom ovanstående kontaktpersons försorg, vid den tidpunkt som anges av Ytrade Group AB:s (publ) nyhetsdistributör Cision vid publiceringen av detta pressmeddelande.

Om Yaytrade
Ytrade Group AB (publ) är ett svenskt fashion-tech bolag som driver marknadsplatsen Yaytrade. Bolaget bildades i Sverige och registrerades hos Bolagsverket under 2015. Den första versionen av Yaytrades marknadsplattform lanserades för allmänheten i slutet av 2017.

På Yaytrade kan privatpersoner handla premium fashion och livsstilsprodukter från varumärken och bolag som genom Yaytrade säljer ut utgående lager, samples och returer genom digitaliserade ”pop-up butiker”.Bolaget bedriver även försäljning av premium second hand från privatpersoner och influensers där användarna skapar sin egna e-butik där de kan skapa annonser själva eller använda bolagets pick-up service. Yaytrade har en urban användarbas och en utstickande design som b.la plockade hem silver i Svenska Designpriset under kategorin e-handel 2020.Bolagets marknadsplattform är en egenutvecklad högteknologisk e-handelsplattform där premiummode möter den cirkulära ekonomin i syfte att bidra till ett mer hållbart konsumentbeteende som driver miljösmart modekonsumtion.

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB, telefon: +46 (0)8-684 211 10, e-mail: [email protected]
 

För mer information, se Yaytrades hemsida www.yaytrade.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *