Strategisk planering för ökad kolsänka

| 15 juni, 2021 | 0 kommentarer

Skogsstyrelsen och Jordbruksverket har idag fått i uppdrag av regeringen att strategiskt planera arbetet för ökad kolsänka. Uppdraget ska redovisas till regeringen senast 1 december 2022 och bygger på en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

Myndigheterna ska strategiskt planera arbetet, inklusive vidareutveckla metoder, för att minska avgången av växthusgaser från jord- och skogsbrukets organogena jordar och öka kolinlagringen i åker- och betesmark. Detta bidrar till negativa utsläpp av växthusgaser och kan bidra till kompletterande åtgärder i det klimatpolitiska ramverket.

Den strategiska planeringen ska omfatta metodutveckling för åtgärder, kriterier och urval av lämpliga marker. I uppdraget ingår även utvärdering av åtgärdernas effekt på utsläpp och upptag av växthusgaser samt enhetlig dokumentation av utförda åtgärder som möjliggör uppföljning, underlag för klimatrapportering och redovisning gentemot riksdagen.

Skogsstyrelsen och Jordbruksverket ska för uppdragets genomförande samråda med Naturvårdsverket och berörda länsstyrelser. Uppdraget finansieras med 1 500 000 kr per myndighet för 2021, respektive 2022.

Presskontakt:
Max Ney
Pressekreterare hos landsbygdsminister Jennie Nilsson
Tel 073 094 25 40
[email protected]

Relaterat:
Pressmeddelande 21 september 2020: Satsning till Skogsstyrelsen och Statens jordbruksverk för ökad kolsänka

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *