Ny hyra för Årehus hyresgäster

| 20 december, 2021 | 0 kommentarer

Hyresgästföreningen och allmännyttiga Årehus har träffat en överenskommelse om nya hyror för 2022. Från och med den 1 januari höjs hyrorna med i snitt 1,30 procent.

– Förhandlingarna har förts i ett gott samtalsklimat och vi har nu kommit fram till en rimlig hyreshöjning för 2022, baserad främst på ökade taxor och underhållsbehov. Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation har gjort ett bra jobb och vi är nöjda med resultatet, säger Hasse Dahl, förhandlare.

Överenskommelsen gäller cirka 400 lägenheter. I förhandlingarna yrkade Årehus ursprungligen på en höjning med 3 procent.

Hyreshöjningen träder i kraft 1 januari 2022 och gäller till den 31 december 2022.

För mer information:
Anders Rubensson, kommunikationschef, 010-459 18 00

Region NorrlandRegional pressjour Norrland010-459 18 [email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *