Ny order på batterier till hybridmaskin för anläggningsarbeten

| 24 november, 2021 | 0 kommentarer

Alelion Energy Systems har fått en uppföljningsorder från Huddig på högspänningsbatterier för anläggningsmaskiner. Ordern som skall förse de första serieproducerade fordonen uppgår till ca 1,6 MSEK och levereras under 2022.

Batteritillverkaren Alelion och Huddig, ledande tillverkare inom anläggningsmaskiner, ser nu resultatet av testmaskinernas arbete på fältet. Lösningen gäller grävlastaren TIGON som är en hybridversion av Huddigs storsäljande grävlastare 1260. Hybridgrävlastaren får en drivlina som kombinerar en förbränningsmotor med flera elmotorer, som försörjs av ett litiumjonbatteri. 

” Efterfrågan på hybridmaskiner inom entreprenad förväntas öka kraftigt för att minimera utsläpp och buller, inte minst i känsliga omgivningar och stadsmiljöer, men även inom infrastruktur såsom linjebyggnad och järnväg där helt nya krav driver efterfrågan”, säger Lars Lindahl, vd för Huddig.

Huddig och Alelion har tillsammans utvecklat lösningar som möter en ovanligt utmanande specifikation med krav på höga effektuttag i en tuff miljö. Batteriet kan leverera 900 A kontinuerligt bland annat tack vare ett sofistikerat klimatsystem bestående av både elektrisk värmning och vätskekylning/värmning.

Några ord från slutanvändare ute på fält visar att de första förseriemaskinerna som är ute hos kund har fungerat mycket bra och visat mycket god prestanda och tillförlitlighet. En mycket välkommen effekt av hybriddriften utöver prestandan, är att arbetsmiljön på arbetsplatsen är väldigt behaglig och med låg ljudnivå, vilket underlättar kommunikationen och samarbetet mellan maskinförare och markpersonal.  

 

”Vi har uppskattat det nära samarbete med en tekniskt kompetent kund som har utmanat oss och har kunnat dra nytta av vår specifika kompetens inom batteriteknik”, säger Åsa Nordström, vd för Alelion Energy Systems.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Åsa Nordström, vd, Alelion Energy Systems AB  
070-290 18 58

 

 

Denna information är sådan som Alelion Energy Systems AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-11-24 13:00 CET.

Om Alelion Energy Systems AB (publ)
Alelion tillverkar kundanpassade batterisystem baserade på litiumjonteknologi. Alelion hjälper sina kunder att lyckas med elektrifiering av industrifordon och växla över till en mer hållbar energianvändning. Med effektiva lösningar, en automatiserad produktion och en energigivande attityd, strävar Alelion ständigt framåt, för en bättre morgondag. Alelion har sitt huvudkontor i Göteborg. 
We have and give the power to change. alelion.com

Alelions största ägare är Fouriertransform, Blomqvist Listed Sustainability och Pegroco Holding. Bolagets aktie (ALELIO) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser, e-post: [email protected], telefon: 08-503 000 50.

Alelion Energy Systems AB
Sörredsbacken 4, SE-418 78 Göteborg
[email protected]

Org nr: 556710-7916

Direktlänk till pressmeddelande.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *