Connect with us

Marknadsnyheter

Ny pusseldeckarserie av Anette och Anders de la Motte

Published

on

Den 28 maj utkommer Ett fall på Capri. Första delen i paret Anette och Anders de la Mottes nya pusseldeckarserie Mord under solen.

Fotograf: Jeffery Richt

Anders de la Motte är en av våra mest populära och framgångsrika deckarförfattare vars böcker är sålda i miljonupplagor. Han har vunnit Svenska Deckarakademins pris två gånger och hans böcker är översatta till ett trettiotal språk. Hans hustru Anette, språklärare och läromedelsförfattare med italienskt påbrå har spelat en avgörande roll i dessa framgångar. Hon var den som uppmuntrade Anders att säga upp sig från sitt arbete som säkerhetschef för att börja skriva och har alltid varit en viktig del av hans författarskap. Nu skriver de för första gången tillsammans.

– Redan vid vår allra vår första date, som varade i över fem timmar, pratade vi nästan uteslutande om böcker och det samtalet har fortsatt genom hela vårt äktenskap. Vi är också båda skrivande personer. Jag som läromedelsförfattare och språklärare och Anders i egenskap av mångsidig spänningsförfattare. Vi har alltid sporrat varandra i våra karriärer och att vi nu skriver tillsammans är ett helt naturligt steg. Och väldigt roligt! Det är egentligen förvånande att vi inte börjat långt tidigare, säger författaren Anette de la Motte.

Pusseldeckarserien Mord under solen utspelar sig med både det italienska köket och den italienska kulturen som fond.

– Under våra nästan trettio år tillsammans har vi rest över hela Italien, men vår allra första resa gick just till Capri så just den platsen ligger oss extra varmt om hjärtat. Anette har släkt i Kampanien så därför har vi valt att förlägga handlingen i de första böckerna runt Amalfikusten. Därefter kommer vi att röra oss över hela Italien. Tanken är att vi ska ta med våra läsare på en resa genom Italiens många härliga regioner där läsarna får ta del av just den regionens unika historia, kultur, mat- och vintraditioner. Kryddat med spänning och mord naturligtvis! säger författaren Anders de la Motte.

Ett fall på Capri, första delen i Mord under solen, för tankarna till TV-serien White Lotus och återkommande karaktärer är historieläraren Hugo Lind och reseledaren Lara Belmonte på Belmonte Travels.

– Vi på Bokförlaget Forum är så glada över att jobba med Anders och Anette som författarduo. De kompletterar verkligen varandra och vi ser så mycket fram emot att den första boken i denna spännande, varma och otroligt underhållande serie ska möta läsarna i maj, säger Åsa Lindström, förläggare på Bokförlaget Forum.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Karin Wahlén
karin.wahlen@kultpr.se
+46 768 96 22 54

Om boken Ett fall Capri:

Sol, hav, mat, vin – och så ett mystiskt dödsfall

Historieläraren Hugo Lind reser på en mat- och kulturresa till Capri tillsammans med en grupp andra nordbor. Arrangör är Belmonte Travels med den kluriga Lara i spetsen. Stämningen är hög och gruppen njuter av allt som paradiset har att erbjuda. Men en skugga faller över idyllen då en kropp hittas i vattnet nedanför den beryktade salto di Tiberio-klippan. Vem är den döde, och varför har personen en Belmonte Travels-broschyr i fickan? Har en orm smugit sig in i paradiset och är det rentav någon bland resenärerna som inte är på ön enbart för att uppleva livets goda?

Ett fall på Capri utkommer den 28 maj på Bokförlaget Forum.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Gå inte vilse på vägen – Grävkurs den 24 april i Stockholm

Published

on

By

En heldagsutbildning som riktar sig till både reportrar och arbetsledare. Kursen ger tips och verktyg för att jobba mer effektivt och strukturerat med gräv.

 • Vi går igenom grävprocessens olika faser och varför det är viktigt att inte bara rusa in i researchen.
 • Vi visar hur man kan jobba med idén och ta grävprojektet i mål – varje gång.
 •  Vi djupdyker i reporterns och arbetsledarens olika roller och arbetsuppgifter, och visar hur ett sammansvetsat team får bättre resultat.
 •  Kursen inkluderar workshops där deltagarna får spåna fram konkreta lösningar för just sin arbetsplats. Målet är att deltagarna ska komma hem med en grund till en grävplan för sin redaktion.

Kursledare: Jessica Ziegerer & Emma Johansson

Bra att veta 

 • Tid: 9–15
 • Plats: Helio Slussen
 • Kursen är kostnadsfri
 • Deltagare står själva för resa, lunch och eventuellt boende.
 • Vi uppmanar redaktioner att skicka en reporter och en arbetsledare för bästa resultat.  Ansök separat och skriv i din ansökan vem du söker tillsammans med.
 • Några ord om höstens kurs:

  ”Konkreta tips och roligt med exempel. Bra upplägg med arbetsledare och reporter tillsammans på kursen”

  ”Jag fick inspiration för att på riktigt dra igång ett strukturerat arbete med gräv”

  ”Jag och min arbetsledare fick ut väldigt många konkreta idéer under de diskussioner vi hade under kursen.”

Läs mer och sök här!

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Paulina Brandberg har tagit emot delbetänkande från Delegationen mot arbetslivskriminalitet

Published

on

By

Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg har tagit emot det tredje delbetänkandet från Delegationen mot arbetslivskriminalitet. I sitt tredje delbetänkande konstaterar delegationen bland annat att den strategiska styrningen av arbetet måste stärkas och att skyddet mot arbetskraftsexploatering brister i Sverige. Delegationen betonar den centrala roll arbetsmarknadens parter har för att motverka arbetslivskriminaliteten.

– Regeringen ser mycket allvarligt på att människor blir utnyttjade på den svenska arbetsmarknaden. Den ofta gränsöverskridande arbetslivskriminaliteten skapar stor otrygghet, snedvrider konkurrensen och är en del av den kriminella ekonomin. Jag ser särskilt fram emot att ta del av delegationens förslag om hur myndighetssamverkan mot arbetslivskriminalitet kan stärkas, säger jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg.

Delegationen mot arbetslivskriminalitet tillsattes 2021 och leds av Ola Pettersson. 2022 beslutade regeringen om tilläggsdirektiv till delegationen. Genom tilläggsdirektiven fick delegationen i uppdrag att utreda förutsättningarna för en myndighetsgemensam tipsfunktion för arbetslivskriminalitet och lämna nödvändiga författningsförslag.

Kontakt
Emelie Franzén
Pressekreterare hos jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg
076-771 09 51
emelie.franzen@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Viktig milstolpe för OXC-201 – patentet godkänt i Japan

Published

on

By

Patentet för OXC-201, Oxcias potentiellt banbrytande tillvägagångssätt för behandling av IPF (idiopatisk lungfibros), har nyligen blivit godkänt i Japan. Det är det första land patentet blivit godkänt i och en mycket viktig milstolpe. Japan och Asien generellt är centrala marknader för OXC-201. Asien uppskattas ha det största antalet sjukdomsfall av lungfibros i världen.

Ytterligare nationella och regionala patentansökningar är under granskning i USA, Europa (EPO – Europeiska patentorganisationen) Kina och Kanada.

Som kommunicerats tidigare, tilldelade EIC (European Innovation Council) i början av 2023 Oxcia AB ett bidrag på 2,5 miljoner euro inom EIC-Transition programmet för nästa fas av utvecklingen av OXC-201.
 

Om OXC-201

OXC-201 är en småmolekylär hämmare av OGG1. Genom att rikta in sig på DNA-reparationsenzymet OGG1 (8-oxo guanin DNA-glykosylas-1), hämmar OXC-201 bindning av OGG1 till DNA och därigenom moduleringen av gentranskription. OGG1 spelar en betydande roll i modulering av inflammation och fibrogenes; genetisk nedreglering eller kemisk hämning av OGG1 har visat sig skydda mot inflammation och fibros i flera experimentella sjukdomsmodeller.

 

För mer information vänligen kontakta:

 

Christina Kalderén, Pre-clinical Director

Email: christina.kalderen@oxcia.com
 

Eller:
 

Ulrika Warpman Berglund, CEO

Email: ulrika.warpmanberglund@oxcia.com

 

Kort om Oxcia AB

Oxcia AB bedriver nydanande forskning genom sitt unika sätt att utnyttja oxidativa DNA-skador och DNA Damage response(1) och på så sätt utveckla nya säkra behandlingar för patienter som lider av cancer eller kronisk inflammation. Oxcia har för närvarande två läkemedelskandidater, båda med potential att bli first-in-class läkemedel. OXC-101 befinner sig i tidig klinisk utveckling mot solida och hematologiska cancrar. OXC-201 utvecklas mot inflammations- och fibrosrelaterade sjukdomar, såsom lungfibros och allergisk astma, och befinner sig i preklinisk fas.

(Note (1): DNA Damage Response, DDR– kroppens processer för att på olika sätt reparera de skador som uppstår på DNA)

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.