NYHET 13 maj: Jim Barry Lodge Hill – en Riesling i världsklass som nu återlanseras

| 13 maj, 2022 | 0 kommentarer

Vissa namn i vinvärlden nämns med största respekt. Australiensaren Jim Barry är ett av dem och idag är det hans barn och barnbarn som producerar de berömda vinerna. Nu återlanseras klassiska Lodge Hill Riesling i nya årgången 2021 i tillfälligt sortiment. Vinet har fått hela 97 poäng av kända vinkritikern James Suckling, något som är mycket ovanligt för ett vin i den här prisklassen.

Clare Valley är ett litet vinområde norr om Adelaide som svarar för bara tre procent av Australiens vinproduktion. Här produceras fantastiska viner, inte minst de som bär Jim Barrys namn. Jim Barry var först i området att vara utbildad vinmakare när han 1947 tog hand om produktionen för dalens enda vinkooperativ. Några år senare, 1964, köpte han och hustrun Nancy den första egna vinmarken. Idag är det Jim och Nancys tre söner och tre barnbarn som driver familjeföretaget vidare.

Jim Barry köpte marken till vingården Lodge Hill 1977. Egendomen hette tidigare Wolta Wolta. Här var då betesmarker men Jim var säker på att sluttningarna på upp mot 500 meters höjd skulle kunna producera vin av högsta klass. De svala nätterna bidrar till en liten skörd av små druvor med fin mineralitet, perfekt syra och en tydlig citruston. Lodge Hill anses vara ett av nya världens bästa Rieslingviner och i årgång 2021 är det Jim Barrys sonson som för de stolta traditionerna vidare och står för vinmakandet.

Lodge Hill Riesling har en tydlig doft av citrus med inslag av lime och kryddor. Smaken är frisk och fruktig med fin syra och inslag av citron, lime, gröna äpplen, melon och ingefära.

Jim Barry Lodge Hill Riesling 2021 | Nr 93102 | 149 kr | 6 000 flaskor

För mer information, kontakta:
Lotta Lidén, VD på Wine Affair Scandinavia AB
Mail:
 [email protected]

Om Wine Affair Scandinavia AB
Vinimportören Wine Affair startades 2019 av Stefan Stjärnström som tillsammans med kollegan Claes Lindquist är två av Sveriges mest erfarna och framgångsrika vinentreprenörer. Företaget arbetar med försäljning av kvalitetsviner till Systembolaget och restauranger och besitter stor kunskap om Fine Wines. I portföljen finns över 50 producenter representerade från stora delar av vinvärlden. Här finns allt ifrån världsberömda kvalitetsproducenter, storsäljande volymviner och välkända varumärken men även nischade spetsprodukter. Verksamheten drivs från huvudkontoret i Stockholm.

www.wineaffair.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.