Nytt bränsletest med Triboron visar väsentligt lägre bränsleförbrukning också för bensinbilar

| 28 april, 2022 | 0 kommentarer

Triboron International AB (publ) (“Triboron”), har i samarbete med det ledande brittiska testföretaget Emissions Analytics genomfört nya Real Driving Emissions-tester (officiellt regulatorisk certifieringstest inom EU) som visar minskad bränsleförbrukning och CO2-utsläpp också för bensindrivna fordon.

Triboron har genomfört ännu ett positivt test i raden av flera framgångsrika bränsletester med personbilar. Tillsammans med Emission Analytics testades denna gång en bensindriven VW Golf Euro5. Testet påvisade en genomsnittlig bränsle- och utsläppsminskning på 4,6 procent. Resultatet är statistiskt säkerställt med över 99 procents konfidens. Bränslebesparing var ännu högre på vissa delsträckor.

Motsvarande tester med Triboron i dieselbilar har tidigare visat på mycket positiva resultat. Statistiskt säkerställd minskning av CO2-utsläpp och bränsleförbrukning för dieselbilar av typen Euro 4, 5 och 6 påvisade 3,5 procents minskning i genomsnitt.

“Triboron har tidigare uppvisat enastående resultat när det gäller bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp under verkliga förhållanden för dieselfordon. Vi kan nu uppvisa betydande minskningar också för bensinbilar. Resultatet är mycket positivt både med avseende på miljö och bränsleekonomi i dessa tider”, säger Pär Krossling, VD för Triboron.

 

Certified Advisor

Eminova Fondkommission AB | +46 8 684 211 00 | [email protected]

 

Kontaktinformation:

Pär Krossling, VD | 08-643 10 00 | [email protected]

eller besök www.triboron.com

Mer information om Emissions Analytics finns att läsa på https://www.emissionsanalytics.com/

Om Triboron International AB (publ)

Triboron är ett svenskt miljöteknikföretag grundat och styrt av en grupp ledande svenska industrialister. Bolaget har en unik och patenterad teknologi utvecklad för att industriellt integreras i bränslen till ett brett spektrum av fordon och maskiner. Teknologin minskar koldioxidutsläppen och ger betydande ekonomiska besparingar. Den möjliggör dessutom en ökad användning av biobränslen.

Om Emissions Analytics

Emissions Analytics är den ledande oberoende globala test- och dataspecialisten för vetenskaplig mätning av verkliga utsläpp och bränsleeffektivitet för passagerar- och kommersiella fordon samt anläggningsmaskiner.

Företaget grundades 2011 och har sedan dess testat runt 2 500 fordon i verkliga förhållanden med PEMS, vilket gör företaget till en av innovatörerna och pionjärerna för denna typ av mätning. Emissions Analytics kunder inkluderar biltillverkare, leverantörer till biltillverkare, myndigheter, regeringar, åkerier, universitet, finansiella institutioner och bränsleföretag.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.