Ola Markusson ny CTO för Bioservo Technologies

| 6 juli, 2022 | 0 kommentarer

Bioservo Technologies AB (publ) har rekryterat Ola Markusson som ny CTO och medlem i ledningsgruppen. Ola har lång erfarenhet av produktutveckling och förändringsledning från större organisationer och kommer att stärka upp utvecklingsavdelningen för att möjliggöra bolagets fortsatta tillväxt.

Ola kommer nu senast från rollen som utvecklingsdirektör på DeLaval. Där har han lett utvecklingsarbetet inom bland annat robotmjölkning, mjukvara för driftsledning av mjölkgårdar samt andra lösningar för mjölkning. Ola har lett både lokala och globala organisationer för projektledning och systems engineering samt utveckling inom mjukvara, mekanik, elektronik samt verifiering och validering. 

Ola har ett stort intresse och erfarenhet av förändringsledning, agilt arbetssätt samt ledarskapsutveckling. Han är Teknologie doktor i Reglerteknik från KTH, Stockholm.   

”I den expansiva fas Bioservo befinner sig i med en växande produktportfölj på en internationell marknad kommer vi ha stor nytta av Olas långa ledarerfarenhet från större internationella organisationer, säger Petter Bäckgren, VD Bioservo.

Ola Markusson ersätter Martin Remning Wahlstedt som efter åtta år på Bioservo lämnar bolaget och börjar arbeta som konsult. Martin har varit en nyckelspelare på Bioservo och bidragit med bred kompetens och stort engagemang, vi tackar Martin för hans viktiga insatser och önskar honom all lycka i kommande projekt.

För mer information, vänligen kontakta
Petter Bäckgren, VD, Bioservo Technologies AB
Telefon: 08 – 21 17 10
[email protected]

Denna information är sådan information som Bioservo är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 6 Juni 2022 kl 10:30.

Om Bioservo Technologies
Bioservo Technologies AB (publ) är ett världsledande företag inom bärbara, muskelförstärkande system för människor som behöver extra styrka och uthållighet. Alla våra innovativa produkter och system är designade för att hålla människor starka, friska och effektiva.

Bolaget har en unik global position inom mjuka, aktiva exoskelett för handen, både för industriella tillämpningar som förbättrar arbetares hälsa och för förbättrad livskvalitet för personer med nedsatt muskelstyrka.

Bioservo Technologies grundades 2006 genom ett samarbete mellan forskare på Kungliga Tekniska Högskolan och läkare på Karolinska Sjukhuset i Stockholm. Bioservo Technologies är ett svenskt publikt aktiebolag med huvudkontor och verksamhet i Kista norr om Stockholm.

FNCA Sweden AB, +46(0)8-528 00 399 [email protected], är utsedd till bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market.

För mer information, vänligen besök www.bioservo.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.