Östgöta brasskvintett spelar live i P4 Östergötland

| 30 mars, 2020 | 0 kommentarer

Den 1-3 april kl. 11.10 kommer Östgöta brasskvintett att spela livemusik i P4 Östergötland eftersom de fått ställa in alla sina spelningar på äldreboenden runt om i länet. På så vis kan många äldre som numera är isolerade från nära och kära, få en stunds musikunderhållning.

Den 1-3 april kl. 11.10 kommer Östgöta brasskvintett att spela livemusik i P4 Östergötland istället för inställda framträdanden på äldreboenden. Foto: Östgötamusiken

Nu öppnar P4 Östergötland musikscenen för Östgöta brasskvintett på temat Svenska klassiker. Tillsammans med musikerna guidar P4 Östergötlands programledare Anna-Karin Lodin lyssnarna på en musikalisk och historisk resa genom svenska landskap. Musiken hämtas bland annat från svenska filmer, svenska tonsättare och den stora svenska visskatten.

– Det känns angeläget att vi som lokal radiokanal gör en särskilt insats för vår äldre publik som nu blivit isolerade på äldreboenden. Det är också en möjlighet att ge musikerna en publik, säger Sofie Lycksell, kanalchef på SR Östergötland.

Östgöta brasskvintett är en del av Östgötamusiken och består av Mikael Wittwång, trumpet, Jan-Åke Hermansson, trumpet, Erik Rapp, valthorn , Therese Hammarberg, trombon och Magnus Matthiessen på tuba.

– Roligt att vi med radions hjälp kan sprida lite ljus i tillvaron på våra äldreboenden. Kanske kan vi bidra till igenkänning och lite vardag mitt i alltihop. Sen kommer vi tillbaka till de äldre och spelar live när det här är över, säger Mikael Wittwång, trumpetare i Östgöta brasskvintett och initiativtagare till samarbetet.

Pressbild: https://sverigesradio.se/sida/images/2938/775576f6-d538-4076-8dc9-a268a8159920.jpg Foto: Östgötamusiken

Presskontakt:

Sofie Lycksell, Kanalchef P4 Östergötland
sofie.lyck[email protected]
Tfn: 070-828 05 03

Susanna Mörner, pressansvarig
[email protected]
070-083 97 37

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *