Över 1000 nya bostäder säljstartade i maj i Stockholms län

| 11 juni, 2021 | 0 kommentarer

Endast tre gånger, sedan 2018, har 1 000 nyproducerande bostäder kommit ut på marknaden under samma månad. Totalt rör det sig om 1 026 bostäder fördelade på 27 säljstarter. Detta visar Svensk Nyproduktions marknadsrapport.


Det är en fortsatt mycket hög försäljning av nyproducerade bostäder i Stockholms län. Vissa projekt säljer slut redan under samma månad som de säljstartat och flertalet projekt uppnår över tre fjärdedelar sålt inom samma period.

– Det är fantastiskt kul att det fortfarande är en så stor efterfrågan och aktivitet på marknaden. Vad vi kan se är att nyproduktionsindex för nyproducerade bostäder i länet sjunker lite, vilket är väntat och ett normalt utfall efter alla stegringar, säger Lars Björkstrand, vd för Svensk Nyproduktion.

Under maj sjönk även snittytan och snittpriset per kvadratmeter på nyproducerade bostäder, om än marginellt.

– Detta innebär att genomsnittspriset på en nyproducerad bostad, som gått upp till rekordnivåer under flera månader i sträck, sjunkit lite till en fortsatt hög, men mer normal nivå, berättar Lars Björkstrand.

Under den intensiva nyproduktionsmånaden som varit har aktiviteten varit högst i Solna, med hela 184 säljstartade bostäder. Därefter följer Täby med 146 säljstartade bostäder och Österåker med 135 bostäder.

– Vi ser att treor är fortsatt attraktiva och i maj var en fjärdedel av de säljstartade bostäderna på marknaden just treor, säger Lars Björkstrand.

Svensk Nyproduktion
08-120 165 40
[email protected]
svensknyproduktion.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *