Pagero etablerar verksamhet i Polen

| 17 december, 2021 | 0 kommentarer

Pagero öppnar kontor i Polen för att möta ökad efterfrågan med anledning av kommande lagkrav på e-fakturering

Den 1 oktober 2021 ändrade Sejm (parlamentet) i Polen momslagen och inför krav på att polska skattebetalande företag skall ställa ut och ta emot fakturor elektroniskt senast i januari 2023.

Mot bakgrund av det nya lagkravet har Pagero beslutat etablera lokal verksamhet i Polen. Anledningen till beslutet är att kunna möta inhemsk efterfrågan och att bättre stötta internationella företag med verksamhet i Polen.

”Den polska marknaden står inför en snabb och betydande digital transformation inom affärskommunikation som Pagero avser att vara en del av. Vi ser att vi har en tydlig konkurrensfördel på den befintliga lokala marknaden, särskilt för multinationella företag som mest troligt påverkas av liknande lagkrav i andra länder. Pageros polska kundbas har vuxit sig relativt stark under de senaste åren och med det nya nationella kravet förväntar vi oss en snabb framtida tillväxt”, säger Bengt Nilsson, VD på Pagero.

Pagero siktar på att vara fullt operativa med en lokal organisation i Polen under första kvartalet 2022 och kommer att lansera ett erbjudande på marknaden som kopplar Pageros kunder till det nationella e-faktureringssystemet (KSeF).

Om Pagero
Pagero erbjuder ett Smart Business Network som kopplar ihop köpare och säljare världen över för automatiserad och säker kommunikation av affärsdokument (t.ex. ordermeddelanden, fakturor och betalfiler) i enlighet med lokala regler. Pageros öppna nätverk, i kombination med ett stort utbud av appar, hjälper företag att effektivisera sina köp- och säljprocesser samt dra nytta av korrekta och tillförlitliga data. Vårt erbjudande är globalt och är oberoende av företagsstorlek, bransch och affärssystem.

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *