Connect with us

Marknadsnyheter

Pensionärer: Glöm inte äldreomsorgen i budgeten i morgon

Published

on

Inför morgondagens presentation av budgetpropositionen för 2023 har SKPF Pensionärerna en tydlig uppmaning till den nya regeringen: Glöm inte bort äldreomsorgen. Många av de brister som pandemin avslöjade finns kvar, och utmaningarna väntas växa framöver. Förbundet hoppas även på fler åtgärder för att öka äldres ekonomiska trygghet.

– Under pandemin blev det uppenbart för alla att stora förbättringar krävs i äldreomsorgen. Men nu när priserna skenar och lågkonjunkturen närmar sig är vi rädda att det snarare blir försämringar. Den nya regeringen måste prioritera satsningar på äldreomsorgen mer – den politik som presenterats hittills duger inte, säger Liza di Paolo-Sandberg, SKPF Pensionärernas förbundsordförande.

Förbundet har granskat såväl regeringsförklaringen som Tidöavtalet och kan konstatera att kommunernas omsorg om äldre personer har en undanskymd plats. I avtalet nämns att högerpartierna avser att tillsätta en utredning om kommunala läkare och en utredning om språkkrav på omsorgspersonalen. I statsministerns regeringsförklaring hördes inget alls om äldreomsorgen.

– I stället för att ge miljonbelopp i elprisstöd till storföretag som inte haft så höga elkostnader borde regeringen lägga pengarna på äldreomsorgen. Vi förväntar oss bland annat satsningar på bättre bemanning och arbetsmiljö, något som högerpartierna också lovat i valrörelsen. Det är helt avgörande för att förbättra omsorgen och samtidigt se till att den räcker när vi äldre blir allt fler, säger Liza di Paolo-Sandberg.

Risk för ökade klyftor
Utsikterna för den svenska ekonomin är dystra. SKPF Pensionärerna följer därför noga vad regeringen kommer att göra för att öka pensionärernas ekonomiska trygghet. Regeringen har redan aviserat sänkt skatt för pensionärer. Med anledning av inflationen och den stundande lågkonjunkturen återstår dock att se om sänkningen ryms i budgeten för nästa år.

– En skattesänkning på pension skulle vara mycket välkommen nu när allt fler äldre lever på marginalen, och det är viktigt att den omfattar de med störst behov. Statistiken visar att det finns en grupp som lever i relativ fattigdom. Vi hör också oroande rapporter från frivilligorganisationer om att allt fler äldre söker sig dit för hjälp med mat och annat. Risken är nu stor att de ekonomiska klyftorna bland oss pensionärer kommer att öka, säger Liza di Paolo-Sandberg.

Positivt med satsningar på kortare köer och minskad ensamhet
SKPF Pensionärerna välkomnar samtidigt de budgetsatsningar som regeringen redan har presenterat när det gäller bättre tillgänglighet i sjukvården samt minskad ensamhet.

– Det är positivt med ett fortsatt arbete för att öka tillgängligheten i hela vårdkedjan, från hälso- och vårdcentralerna till sjukhusen. Det är också angeläget att göra mer för att motverka ofrivillig ensamhet och isolering, säger Liza di Paolo-Sandberg.

Petra Berg
Press- och opinionsansvarig
[email protected]
072-088 17 18

SKPF Pensionärerna är Sveriges tredje största pensionärsförbund med drygt 160 000 medlemmar runt om i landet. Förbundet är religiöst och politiskt obundet. Många av medlemmarna har tidigare arbetat i välfärdsyrken, bland annat i vård och omsorg.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Inbjudan till Ferronordics investerarpresentation 17 februari 2023

Published

on

By

Ferronordics bokslutskommuniké 2022 kommer att publiceras den 17 februari 2023 kl. 07:30 CET. En presentation av rapporten hålls samma dag kl. 10:00 CET.

Ferronordics bokslutskommuniké 2022 kommer att publiceras den 17 februari 2023 kl. 07:30 CET och finnas tillgänglig på www.ferronordic.com. Ferronordic bjuder in investerare, analytiker och media till en presentation där Lars Corneliusson, VD, och Erik Danemar, Finanschef, kommenterar rapporten. Presentationen kommer att hållas den 17 februari 2023 kl. 10:00 CET och kan följas via telefonkonferens eller audiocast.

 

Presentationen hålls på engelska och följs av en frågestund. Frågor kan ställas via telefonkonferensen eller i skriftlig form genom audiocasten. Ingen förregistrering krävs.

 

För att delta på telefon, vänligen ring in senast fem minuter före utsatt tid.

 

Telefonnummer:    

 

          Sverige:  +46 8 505 163 86 PIN: 9590032#

          Storbritannien:  +44 20 319 84884  PIN: 9590032# 

          USA:  +1 412 317 6300  PIN: 9590032#

 

 

Presentationen kan även följas direkt på: https://ir.financialhearings.com/ferronordic-q4-2022

 

Efteråt kommer en inspelning av presentationen vara tillgänglig på samma sida.

 

 

 

——————————————————-

 

Om Ferronordic

Ferronordic är ett service- och försäljningsföretag inom områdena anläggningsmaskiner och lastbilar. Företaget är återförsäljare för Volvo Trucks, Renault Trucks och Sandviks mobila kross- och sorteringsverk i Tyskland, samt återförsäljare för Volvo Construction Equipment, Sandviks mobila kross- och sorteringsverk samt Mecalac i Kazakstan. Ferronordic påbörjade sin verksamhet 2010 och har för närvarande 28 anläggningar och ca 450 anställda. Ferronordics vision är att vara det ledande service- och försäljningsföretaget på sina marknader. Aktierna i Ferronordic AB (publ) är noterade på Nasdaq Stockholm. www.ferronordic.com

Kontakt

För investerare, analytiker och media:

Erik Danemar, Finanschef och Chef för investerarrelationer

+46 73 660 72 31

[email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan till presentation av Fractal Gaming Groups rapport för fjärde kvartalet 2022

Published

on

By

Fractal Gaming Group AB offentliggör sin rapport for fjärde kvartalet och helåret 2022, torsdagen den 9 februari 2023 klockan 08.00 (CET).

Med anledning av rapporten anordnas en telefon och web-konferens för investerare, analytiker och media samma dag klockan 10.00 (CET). CEO, Hannes Wallin samt CFO, Karin Ingemarson kommer att presentera och kommentera rapporten och konferensen avslutas med en frågestund.

Länk till webbkonferensen:
https://ir.financialhearings.com/fractal-gaming-group-q4-2022

Anmälan till telefonkonferensen
https://conference.financialhearings.com/teleconference/?id=5009079

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Alexander Ernryd, CMO, Fractal Gaming Group
E-post: [email protected]

Om Fractal
Fractal är ett ledande varumärke inom premiumsegmentet av PC gaming-produkter. Bolaget grundades år 2010 och dess produkter säljs idag på fler än 50 marknader världen över. Fractal är marknadsledande inom datorchassin i flera geografiska marknader, till exempel i Japan och i Norden, och innehar en topp tre-position globalt.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan till presentation av G5 Entertainments bokslutskommuniké 2022

Published

on

By

G5 Entertainment, en av Europas ledande utvecklare och utgivare av mobilspel, publicerar sin finansiella rapport för fjärde kvartalet och helåret 2022 torsdagen den 9 februari 2023 klockan 07.00 (CET).

Klockan 08.00 (CET) samma dag håller bolagets vd Vlad Suglobov, tillsammans med CFO Stefan Wikstrand, en presentation för investerare, analytiker och media. Efter presentationen följer en frågesession.

För att delta i den direktsända webbcasten, använd: https://g5e.zoom.us/j/87851163773

För att delta i telefonkonferensen, använd följande telefonnummer:
Sverige: +46 (0) 8 5016 3827
Storbritannien: +44 (0) 208 080 6592
USA: +1 301 715 8592
Webinar ID: 867 0258 1152

Internationella telefonnummer för Zoom, se: https://g5e.zoom.us/u/kd60BmfQpy

Efter sändningen kommer presentationen att finnas tillgänglig på bolagets hemsida: https://corporate.g5e.com

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:
Vlad Suglobov, VD, 
[email protected]
Stefan Wikstrand, CFO, +46 76 00 11 115

Om G5 Entertainment
G5 Entertainment AB utvecklar och förlägger högkvalitativa free-to-play spel för smartphones, tablets och datorer som är familjevänliga, lätta att lära, och riktar sig till en bred publik av erfarna spelare. Koncernen publicerar sina spel genom G5 Store, Apple App Store, Google Play, Amazon Appstore och Microsoft Store. G5: s spelportfölj inkluderar ett antal populära titlar som Jewels of Rome®, Sherlock: Hidden Match-3 Cases, Jewels of the Wild West®, Hidden City®, Mahjong Journey®, The Secret Society® och Wordplay: Search Word Puzzle™.

G5 Entertainment är, genom moderbolaget G5 Entertainment AB, noterat på Nasdaq Stockholms mid-cap segment med handelssymbolen G5EN.ST. Under sex år i rad har G5 Entertainment rankats av Deloitte som ett av de 50 snabbast växande techbolagen i Sverige.

Mer information om G5 Entertainment finns på: https://corporate.g5e.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.