Pinchos är Årets Franchisekedja 2020

| 27 mars, 2020 | 0 kommentarer

Pinchos har tilldelats utmärkelsen ”Årets Franchisekedja” 2020 vid den årliga Frannygalan, som i år på grund av rådande omständigheter genomfördes som en digital gala på nätet. Förutom ”Årets Franchisekedja” delades priser ut i kategorierna ”Årets Franchisetagare”, ”Årets Nytänkare”, ”Årets CFO”, ”Framtidens Franchise”, ”Årets Marknadsförare” och ”Årets FranchiseBragd”. – Vi har aldrig tidigare haft en sådan bredd på olika verksamheter som i år. Det visar att franchise är en expansionsmodell som är effektiv inom de flesta branscher. Idag omsätter svenska franchiseföretag över 300 miljarder kronor och sysselsätter mer än 150 000 människor, säger Johan Martinsson, vd för Svensk Franchise.

Pinchos får utmärkelsen ”Årets Franchisekedja” 2020 med motiveringen:

”Med stor glädje och eget huvud har denna kedja utvecklats på ett minst sagt fantastiskt sätt. Vår kedja har inte löst alla frågor men verkar möta problem med glatt humör. Deras kunder får själva göra en del av arbetet och de bygger broar mellan generationer. Man har tagit fasta på nyskapande och teknik. Vår vinnare har också visat att man kan bygga och skala upp sin franchiseverksamhet i snabb takt och attrahera företag utanför ”franchisefamiljen” att investera. Vi ser vår vinnare som ett föredöme inom affärsmodellen franchise.”

Övriga pristagare på Frannygalan 2020:

”Årets Franchisetagare” (delas ut i samarbete med Marginalen Bank) – Jenny Petersson och Hussain Hussain, Apoteksgruppen i Karlshamn

”Årets franchisetagare jobbar på en starkt konkurrensutsatt marknad där man, med starkt fokus på kundnytta, aktivt jobbar med affärsutveckling och kreativa lösningar. Det leder självklart till mycket nöjda kunder. Man har även utmanat sin franchisegivare för att kunna nå sina mål. Franchisetagaren har på rekordtid nått en omsättning som saknar jämförelse i bolaget och gjort sig kända som duktiga lokala entreprenörer på sin ort.”

”Framtidens Franchise” (delas ut i samarbete med Nordea) – Bröllopsbruket

”För en målmedveten satsning på digitala system som ska stödja franchisetagarnas vardag, kombinerat med en affärsmodell som ger goda intäktsmöjligheter från olika källor och allt med en tydlig kärna av återbruk.”

”Årets FranchiseBragd” (delas ut i samarbete med FranchiseArkitekt) – Veteranpoolen

”Vinnaren är Sveriges första franchisekedja som gått från grundarägt, fått ny kraft genom ägarbyte

till att bli ett framgångsrikt börsbolag samtidigt som lönsamheten i franchisetagarledet haft en fin

utveckling. En sann franchisebragd som ingen annan gjort i Sverige.”

”Årets Marknadsförare” (delas ut i samarbete med TBS Mediabyrå) – Pinchos

”Årets vinnare har genom högklassig innovativ kommunikation utvecklat sin digitala marknadsföring. På ett extraordinärt sätt har man modigt lyft ut varumärket långt utanför sina etableringar och höjt sin marknadsföring till en helt ny nivå.”

 

”Årets CFO” (delas ut i samarbete med Azets) – Camilla Bjurman, Puls & Träning

”Årets CFO är en viktig pusselbit i moderbolagets lönsamma tillväxt som outtröttligt arbetat med att förbättra franchisetagarnas ekonomi. Hon har med stort engagemang byggt upp en effektiv ekonomifunktion och bidrar ständigt till en framgångsrik kultur.”

”Årets Nytänkare” (delas ut i samarbete med Aspia) – Vägen ut!

”Årets nytänkare bryter mönster. Inte bara inom franchise, utan även i samhället. Med miljötänk och hållbarhet i fokus har man skapat en unik kundupplevelse som gör skillnad i dubbel bemärkelse. Denna franchisekedja har lyckats hitta nya vägar där de sociala vinsterna är minst lika viktiga som de ekonomiska.”

För mer information:

Johan Martinsson, vd Svensk Franchise. Tel: 0708-93 66 50. E-post: [email protected]

www.svenskfranchise.se

Svensk Franchise ändamål är att sprida kunskap om franchising och att verka för att franchising bedrivs på ett klanderfritt sätt. Visionen är att franchising ska uppfattas som en allmänt accepterad och uppskattad företagsform i Sverige. Svensk Franchise står även i kontakt med en fristående etisk nämnd som erbjuder tolkning och tillämpning av etiska frågor inom franchising.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *