PIPERS levererar skräddarsydd flytthjälp med RUT-avdrag

| 31 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Skattereduktionen som i vardagligt tal kallas RUT står för rengöring, underhåll och tvätt. Traditionellt sett har det avdraget använts främst för det som ofta benämns som hushållsnära tjänster såsom hemstäd, trädgårdsskötsel och liknande lokal- och omvårdande tjänster. 

Under det senaste decenniet har definitionerna utökats till att omfatta allt fler tjänster i hemmet. En av de mest populära användningarna av RUT-avdraget har på senaste år varit för flytthjälp. Att just flytthjälpen blivit attraktiv beror till stor del på hur den svenska bostadsmarknaden utvecklats. Med en ökande mängd andrahandskontrakt på hyresmarknaden sker det betydligt fler flyttar under en ung vuxens liv än vad det gjorde för bara en eller två generationer sedan.

Rabatteringen av hjälp med dessa tjänster har underlättat för unga vuxna att kunna vara flexibla och hyra bostad med kortare eller tillfälliga kontrakt. Utöver de privatekonomiska vinsterna finns ett politiskt mål med subventionen genom att underlätta för små- och medelstora företag att bli attraktiva att anlitas av privatpersoner. 

Genom att ge möjligheterna för den enskilde kunden att få rabatt, utan att det påverkar flyttfirmans priser, ger det en stimulering av den marknaden. Företagets tillväxt och kringkostnader påverkar i sin tur ytterligare genom arbetstillfällen och det får därför större samhällsnyttiga vinster. 

Därför ser vi i storstadsregionerna en symbios effekt av att bostadsmarknadens utformning samverkar med småföretagandet lönsamhet för att skapa både tillgång och efterfrågan på flytthjälp i Stockholm

RUT-avdrag när du anlitar flytthjälp kan löna sig på flera vis

RUT-avdraget är bundet till arbetskostnaden. När du genomför en flytt på egen hand består dina kostnader främst i material och redskap såsom kartonger, emballage och hyra av lastbil. Det kan det därför vara förmånligt att anlita en flyttfirma som PIPERS som tillhandahåller allt material och endast tar betalt för tiden det tar att genomföra flytten. Du kan dessutom få hjälp med montering samt packhjälp med ditt bohag.

Anders Bergman, VD

[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *