PLAGAZI NY MEDLEM I SVENSK VINDENERGI FÖR ÅTERVINNING AV VINDTURBINSBLAD

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Plagazis medlemsskap i Svensk Vindernergi innebär att Plagazi blir det första företaget av föreningens medlemmar som arbetar med återvinning.  

Ett vindkraftverk kan återvinnas till 85 – 90 %, men det finns fortfarande utmaningar med tex kompositmaterial av glasfiber. För att driva på utvecklingen har vindkraftsbranschen under året utlovat ett totalt deponistopp, vilket öppnar upp marknaden för omhändertagande. 

Vi är mycket glada att få ta del av Plagazis kunnande och kompetens. Deras patenterade teknologi omvandlar vingen till vätgas, helt fritt från utsläpp, och kan därmed erbjuda ett spännande alternativ på vägen mot 100% återvinningsbara vindkraftverk.” – Daniel Badman, VD för Svensk Vindenergi. 

*Citat: https://svenskvindenergi.org/pressmeddelanden/plagazi-ny-medlem-i-svensk-vindenergi  

Plagazi ser medlemskapet i Svensk Vindenergi som mycket viktigt då återvinning av vindturbinsblad är avgörande för hållbarheten av vindenergi. Vår patenterade process kan ta hand om svårhanterat avfall så som vindturbinsblad och utvinna grön vätgas, vilket Plagazi vill förmedla till marknad och beslutsfattare. Vi ser medlemskapet som rätt steg på vägen för att påskynda processen att göra vindkraftverk återvinningsbara via vår unika process.” – Torsten Granberg, VD Plagazi AB (publ)  

Mer info om Svensk Vindenergi:   

https://svenskvindenergi.org/ 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Torsten Granberg, VD Plagazi AB 

Email: [email protected]  

Phone: +46 70 676 12 34  
 

Om Plagazi

Plagazi AB är ett svenskt clean-techbolag som revolutionerar produktionen av grön vätgas. Plagazi processen hjälper företag och samhällen att förbättra den cirkulära ekonomin genom att omvandla avfall till grön vätgas genom plasma förbränning och patenterad teknik. Plagazi processen bidrar till att lösa de globala problemen som icke-återvinningsbart avfall, jakten på förnybara energikällor och koldioxidutsläpp. Med flera aktiva projekt i Europa strävar Plagazi att bli svaret på kontinenters strävan att nå uppsatta klimatmål.

Mer information:

www.plagazi.com | 

Följ Plagazi på LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/plagazigreenhydrogrenfromwaste/

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.