Connect with us

Marknadsnyheter

Pontus Frithiof öppnar La Girafe i Uppsalas mest storslagna lokaler

Published

on

I slutet av nästa år öppnar krögaren och entreprenören Pontus Frithiof sin första restaurang i Uppsala, La Girafe by Pontus Frithiof. Restaurangen blir en del av en co-working-verksamhet, i det anrika Bankpalatset på Stora torget. La Girafes bistro får samma koncept som Kungsholmskrogen, men med flera barer, takterrass och en generös uteservering på torget. La Girafe i Uppsala öppnar vid årsskiftet 2023/2024. 

Thomas Dahlstedt Ali Cicek fastighetsgare och Pontus Frithiof
Stora torget i Uppsala får nytt liv när Bankpalatset öppnar en internationell co-working-verksamhet och med Pontus Frithiofs restaurang La Girafe i slutet av nästa år. Den ståtliga fastigheten genomgår nu en totalrenovering för att erbjuda husets verksamheter en förstklassig miljö med rum och ytor för arbete, möten och event samt god, vällagad mat på La Girafe. 

La Girafe blir krögarens första restaurang i Uppsala. Restaurangen får samma förfinade koncept, en flirt med det franska köket både sett till meny och interiör och speglar Kungsholmskrogens nya bistroformat och ombonade atmosfär. Beläget på attraktivt läge mitt i Uppsala city, med närheten till allt staden har att erbjuda, blir La Girafe navet för vällagade rätter och god dryck från tidiga morgnar till sena kvällar med snabb service i härlig miljö.

 Vi är mycket glada och ödmjuka över möjligheten att få öppna vår systerkrog i Bankpalatset tillsammans med en co-working-aktör, som delar våra värderingar och visioner för ett lyckat samarbete. Det är en fantastisk lokal, helt unik i sitt slag och ett otroligt bra läge. Det är sällan man får en sådan här möjlighet. La Girafe kommer att bli ett utmärkt alternativ till de restauranger som idag finns i Uppsala. Vi ser mycket fram emot att öppna dörrarna till vår Uppsalakrog nästa år, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.  

– Vi är mycket förväntansfulla över att lansera vårt populära restaurangkoncept La Girafe även i Uppsala. Det är en av våra mest spännande satsningar hittills, och ytterligare ett av våra lyckade samarbeten, säger Thomas Dahlstedt, grundare och ägare Nordrest.

Om Bankpalatset och Stora torget
Den röda tegelbyggnaden på Stora torget i Uppsala uppfördes 1907, ritad av arkitekt Ture Stenberg. Bankpalatset, har precis som namnet avslöjar, huserat olika banker under åren. Uplandsbanken var den första banken att flytta in det nybyggda palatset. Stora torget är känt för sin ovanliga form med hopbyggda hörn. Ett sådant torg kallas ’hörnslutet’, som var vanligt på 1600-talet.

Vid årsskiftet 2023/2024 öppnar även La Girafe på Stockholm Arlanda Airport Terminal 5, food court. 

Heléne Airijoki
Presskontakt
073 385 03 19
[email protected]

Pontus Group grundades 1999 av Pontus Frithiof och består idag av 21 verksamheter. De helägda verksamheterna under Pontus in the Air på är belägna på Stockholm-Arlanda Terminal 5 samt den nya power dining-restaurangen La Tour och Le Bar i DN-huset. Sedan våren 2015 driver Pontus Group flertalet restauranger tillsammans med restauratören Thomas Dahlstedt och hans koncern Nordrest:  La Girafe på Kungsholmen, Mondo, Pontus! i Sälen och en lodgebar på SkiStar Lodge Hundfjället, Pic Poc på AC Marriott Hotel Stockholm, Tidningshuset by Pontus samt de populära Pocket by Pontus-restaurangerna i Stockholm, på Lidingö och i Göteborg. http://pontusfrithiof.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Nordea Bank Abp: Återköp av egna aktier den 09.12.2022

Published

on

By

Nordea Bank Abp
Börsmeddelande – Förändringar i återköpta aktier
09.12.2022 kl. 22.30 EET

Nordea Bank Abp (LEI-kod: 529900ODI3047E2LIV03) har den 09.12.2022 slutfört återköp av egna aktier (ISIN-kod: FI4000297767) enligt följande:

Handelsplats (MIC-kod)

Antal aktier

Viktad snittkurs/aktie, euro*, **

Kostnad, euro*, **

XHEL

349 563

 9,92

3 466 860,97

CEUX

290 089

 9,93

2 880 588,25

TQEX

34 660

 9,95

 344 701,54

XSTO

290 262

 9,94

2 886 283,74

XCSE

35 411

 9,92

 351 188,09

Summa

 999 985

 9,93

9 929 622,58

* Växelkurser som använts: SEK till EUR 10,8811 och DKK till EUR 7,4375
** Avrundat till två decimaler

Den 18 juli 2022 tillkännagav Nordea ett program för återköp av egna aktier till ett värde av högst 1,5 md euro med stöd av det bemyndigande som gavs av Nordeas ordinarie bolagsstämma 2022. Återköpet av egna aktier utförs genom offentlig handel i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 596/2014 av den 16 april 2014 (marknadsmissbruksförordningen) och Kommissionens delegerade förordning (EU) 2016/1052.

Efter de redovisade transaktionerna innehar Nordea 16 827 537 egna aktier för kapitaloptimeringsändamål och 6 073 651 egna aktier för ersättningsändamål.

Uppgifter om respektive transaktion finns som en bilaga till detta meddelande.

För Nordea Bank Abp:s räkning,
Citigroup Global Markets Europe AG

För ytterligare information:

Matti Ahokas, chef för investerarrelationer, +358 9 5300 8011
Group Communication, +358 10 416 8023 eller [email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

KOMMUNIKÉ FRÅN THINC JETTY COLLECTIVES EXTRA BOLAGSSTÄMMA 2022

Published

on

By

REGULATORY

Thinc Jetty Collective AB (publ) har idag hållit extra bolagsstämma. Stämman beslutade i enlighet med de förslag som styrelsen lagt fram.

Stämman beslutade om:

  • godkännande av förvärv av aktier i Tigerton AB och förvärv av aktier i Kunskapskraft & Media AB.
  • om incitamentsprogram till ledande nyckelpersoner och anställda genom emission  av 10 000 000 teckningsoptioner enligt styrelsens förslag där lösenkursen fastställdes till 0,45 SEK per aktie.
  • ny bolagsordning genom om ändring av bolagets företagsnamn till Thinc Collective AB (publ)

Den extra bolagsstämman ägde rum genom poströstning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Wallqvist, VD Thinc Jetty Collective AB
[email protected]

Thinc Jetty Collective är verksamma inom kommunikationsbranschen och koncernen erbjuder en grupp av bolag inom system, kommunikation och struktur. Bolagen tänker ut och genomför idéer till sina kunder. Gruppens kompetensområden sträcker sig från data, analys, teknikutveckling och SaaS system till kommunikation, media, PR och brand experience. Koncernen riktar sig till kunder oavsett bransch med behov av sammanhållen kommunikation. Thinc Jetty Collective är verksamma inom Norden.

Läs mer på thinccollective.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Överenskommelse nådd i EU för Karlsbro (L)s batterilagstiftning

Published

on

By

Europaparlamentet, Kommissionen och Rådet har just enats om förslaget om en europeisk batteriförordning. Liberalernas Europaparlamentariker Karin Karlsbro som varit den liberala gruppens förhandlare är nöjd över resultatet av trialogförhandlingen som innebär en mer ambitiös lagstiftning än Kommissionens grundförslag. 

“Utan batterier och elektrifiering klarar vi inte våra ambitiösa klimatmål. Den nya lagen ställer höga krav både när det gäller batteriets klimat- och miljöpåverkan och ger konsumenten större möjlighet att enkelt göra egna klimatval. Jag är glad att både Rådet och Kommissionen gått parlamentet till mötes för se till att göra förslaget skarpare” säger Karlsbro.

Med batterier kan allt från små hushållsapparater till stora transportmedel och enorma industrier bryta sitt beroende av fossila bränslen. När efterfrågan på batterier ökar då vi ställer om från fossildrivna fordon och produktionsprocesser till el kommer batteriernas klimatpåverkan spela en allt större roll. Batteriförordningen är ett helt nytt sätt att lagstifta på miljöområdet som kommer att följa batteriet i alla faser – produktion, konsumtion och återvinning. 

“En cirkulär marknad skapas genom krav på att nya batterier måste innehålla en viss andel återvunnet material. För att garantera att vi inte producerar batterier i Europa på bekostnad av miljö och välstånd i andra länder kommer batterier på den europeiska marknaden att omfattas av så kallade “due diligence”- regler för att säkerställa skydd av mänskliga rättigheter och miljö genom hela produktionskedjan” säger Karin Karlsbro.

Karlsbro framhåller lagstiftningen som särskilt viktig för Sverige, som ligger i framkant av den växande industrin för hållbara batterier.  

“Hållbara batterier från EU behövs för energiomställningen och är ett sätt för oss att klippa beroendet av råvaror från odemokratiska fossilnationer. Sveriges batteriproduktion ger oss möjligheten att minska både den globala uppvärmningen och diktaturers maktposition i den globala ekonomin. Vi är, med EU:s hjälp, på god väg att bli Europas batteri-stormakt” avslutar Karlsbro.

För ytterligare kommentarer eller frågor kontakta:
Linnéa Bjärum
[email protected]
+46 73 427 56 92

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.