PostNord rustar för sommarens e-handelsnivåer – söker nu 1100 sommarvikarier

| 1 april, 2021 | 0 kommentarer

Den ökade e-handeln innebär att behovet av personal inom logistikbranschen fortsätter öka. Efter förra årets höga paketvolymer förbereder sig PostNord inför sommaren och söker 1 100 sommarvikarier – ett behov som kan komma att öka ytterligare. Arbetstillfällena avser främst brevbärare, terminalarbetare och lastbilschaufförer över hela landet.

PostNord har omkring 20 000 medarbetare och är därmed en av Sveriges största arbetsgivare. Den ökade e-handeln innebär ett stort behov av medarbetare och under julperioden innebar det omkring 3 000 extra medarbetare. Förra året resulterade sommarmånaderna för första gången i rekordhöga paketvolymer och nu rustar PostNord för att möta liknande Black Friday-nivåer under semesterveckorna. 

– Vi har haft ett behov av extra förstärkning under hela året, men inför sommarsemestrarna ser vi ett ytterligare ökat behov. Att svenskarna semestrade i Sverige förra året resulterade i att allt fler vände sig till e-handeln vilket innebar rekordhöga paketvolymer för perioden. Många har under året etablerat starkare e-handelsvanor än tidigare och med ytterligare en sommar på hemmaplan kan vi nog förväntar oss liknande e-handelsnivåer som förra sommaren. Sommarvikarierna blir därför en otroligt viktig resurs för oss, säger Agnes Karlsson, tf Chef för produktion på PostNord Sverige.

Det är inte ovanligt att semesteranställda får extrajobb efter det att sommarmånaderna är över och många som sommarvikarierar hos PostNord väljer att göra det flera år i rad. Agnes Karlsson berättar att många väljer att återvända och jobba extra under året. 

– Att vikariera hos PostNord är ett bra sätt att testa på branschen och chanserna till fortsatt extraarbete är väldigt goda. Den extra förstärkningen är otroligt viktigt och vi glada över att kunna skapa tusentals arbetstillfällen när många kan vara behov av jobb, säger Agnes Karlsson.

PostNords sommarvikariat går att söka redan nu och hittas här. 

Beskrivning av tjänster:

  • Brevbärare: Som brevbärare är du serviceinriktad och dina arbetsuppgifter består av brev-, tidnings- och direktreklamdistribution med cykel, elbil och/eller bil samt sortering av post.
  • Terminalarbetare: Som terminalarbetare arbetar du på en av våra många terminaler som sorterar brev och paket. Arbetet består av både maskinell och manuell sortering i olika grad och beror på var du arbetar. Som terminalarbetare trivs du med ett tempofyllt, ansvarsfullt och utmanande arbete. Arbetet innehåller en hel del tunga moment och sker i ett högt tempo, vilket innebär att god fysik är en förutsättning.
  • Lastbilschaufför: Arbetsuppgifterna är att på arbeta med distribution och hämtning av pall, paket och brev med lastbil med god service. Arbetet innehåller en hel del tunga moment och sker i ett högt tempo, vilket innebär att god fysik är en förutsättning.

 Krav för tjänster:

  • För samtliga tjänster behöver man ha fyllt 18 år.
  • Krav på körkort B för brevbärare & B-chaufför. Krav på C/CE-körkort samt YKB för lastbilschaufför.

För ytterligare information kontakta:
PostNord Medierelationer, tel: 010-436 10 10, e-post: [email protected]

Vi gör vardagen enklare! PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2020 hade koncernen cirka 28 000 anställda och en omsättning på 38,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Besök oss på www.postnord.com 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *