Resultat från studie med Episealer® Knäimplantat accepterade för presentation på tysk ortopedkongress

| 14 september, 2022 | 0 kommentarer

Episurf Medical (Nasdaq: EPIS B) meddelar idag att en vetenskaplig sammanfattning med titeln ”Knee preservation of the middle-aged patient – two-staged treatment combination of patient specific metal implant and osteotomy. A case series.”, av dr Clemens Kösters, har accepterats för presentation vid den 11:e årskongressen för Deutschen Kniegesellschaft (DKG). Kongressen kommer att äga rum i München, Tyskland, den 18 – 19 november 2022.

Sammanfattningen rapporterar om det kliniska utfallet för patienter som genomgått en tvåstegsbehandling med en kombination av Episurf Medicals patientspecifika knäimplantat Episealer®, och knäosteotomi, för behandling av brosk- och benskador i knäleden, vid Maria-Josef-Hospital, Greven, Tyskland.

Vi uppskattar det fortsatta intresset för kliniska resultat för patienter som behandlats med knäimplantatet Episealer®. Denna specifika studie är högintressant då det är den första studien med uppföljning av patienter som genomgått en kombination av ledbevarande behandlingsalternativ, som potentiellt möjliggör behandling av svårare skador än vad var och ett av ingreppen separat hade kunnat behandla”, säger Pål Ryfors, vd Episurf Medical.

För mer information, vänligen kontakta:

Pål Ryfors, vd, Episurf Medical
Tel:+46 (0) 709 62 36 69
Email: [email protected]

Om Episurf Medical

Episurf Medical arbetar för att erbjuda människor med smärtsamma ledskador ett aktivare och friskare liv genom att tillgängliggöra minimalt invasiva samt skräddarsydda behandlingsalternativ. Episurf Medicals individanpassade implantat Episealer® och kirurgiska instrument Epiguide® används för behandling av lokala broskskador i leder. Med Episurf Medicals μiFidelity®-system anpassas implantaten kostnadseffektivt till respektive persons unika skada för optimal passform och minimalt ingrepp. Episurf Medical har huvudkontor i Stockholm, Sverige. Aktien (EPIS B) är noterad på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på bolagets hemsida: www.episurf.com.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.