Riksdagsbeslut om biogasstöd

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Riksdagen har nu beslutat om att ett nytt biogasstöd införs i budgeten för 2022 på 500 miljoner kronor. För 2023 respektive 2024 anges att 700 miljoner kronor anvisas till anslaget. I samband med detta läggs biogasstödet under utgiftsområde 20 Allmän miljö- och naturvård som hanteras av Miljö- och jordbruksutskottet.

– Vi är mycket nöjda med att beslutet nu är på plats och ser att detta kommer ha en stor betydelse för framtida svenska biogassatsningar. Beslutet ligger i linje med vad som tidigare föreslagits och vi konstaterar nu att det finns bred förankring i politiken i biogasfrågan, säger Biofrigas VD Jonas Stålhandske.

Mer information finns i utskottets betänkande.

För ytterligare information om Biofrigas, vänligen kontakta:
Jonas Stålhandske, VD Biofrigas Sweden AB
[email protected]
070-38 00 838
 

Om Biofrigas. Biofrigas Sweden AB (publ.) är ett svenskt bolag med säte i Göteborg. Biofrigas grundades 2012 och har utvecklat biogasanläggningen CryoSep. CryoSep ger ekonomiska möjligheter att producera flytande biogas (LBG) även för mindre verksamheter, något som tidigare enbart varit tillgängligt för större verksamheter. Småskalig produktion av flytande biogas passar för användning inom till exempel lantbruk samt i mindre reningsverk och industri. Biofrigas är noterat på Spotlight Stock Market.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.