Riv inte Eriksdalsbadets äventyrsbad

| 14 juni, 2022 | 0 kommentarer

Eriksdalsbadet ska renoveras efter att ha varit i drift i över 20 år. Det förslag som det moderatledda styret idag lägger fram på fastighetsnämnden i Stockholms stad innebär att Eriksdalsbadets äventyrsbad rivs utan att ersättas med ett nytt. Socialdemokraterna kräver att det ska finnas kvar ett äventyrsbad efter renoveringen.

Eriksdalsbadet är Sveriges nationalarena för simsport och fyller en viktig funktion för idrotten i Stockholm. Här samsas motionärer med Sveriges simelit. Badet är också en självklar plats för många stockholmare att besöka på lov, helger och skolutflykter. Äventyrsbadet står för en stor del av dragningskraften. Att barn och ungdomar lockas till att utöka sin vattenvana tack vare äventyrsbadet råder ingen tvekan om.

Socialdemokraterna säger nej till Moderaternas planer att riva Eriksdalsbadets populära äventyrsbad. För att fler barn och ungdomar ska få utökad vattenvana krävs att Stockholm kan erbjuda såväl simskoleundervisning som mer nöjesbetonade aktiviteter. Därför vill vi ha kvar äventyrsbadet efter den planerade renoveringen. Det säger oppositionsborgarrådet Emilia Bjuggren (S).

Redan på kommunfullmäktige den 25 april bekräftade bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) att äventyrsbadet inte kommer att finnas kvar efter renoveringen. På en direkt fråga från Socialdemokraterna svarade Wedin att äventyrsbadet ”kommer att upphöra i sin nuvarande form”. Istället kommer äventyrsbadet att ersättas med någon form av ”plask- och lekdel för barn”.

Nu går Moderaterna vidare med sina rivningsplaner och i det ärende som behandlas idag (ärende 16) framgår det att: Nuvarande äventyrsbadet rivs. Ett nytt familjebad med äventyrsdel skapas samt en ny undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten”. I praktiken innebär detta att äventyrsbadet helt avvecklas. Något äventyrsbad i likhet med dagens kommer inte att få plats.

Presskontakt: Fredrik Ståhl, [email protected], 076-122 92 23

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.