Connect with us

Marknadsnyheter

Så semestrar svenskar och européer under Covid-19

Published

on

Onlineresebyrån Travellink har undersökt hur svenskar och ytterligare sju nationaliteter, har ändrat sitt resande under Covid-19. Det visar sig att fler än var tionde svensk (13 procent) reste utomlands i sommar.  Så många som var tredje undvek att semestra överhuvudtaget och hälften av alla hemestrade. I Europa är fransmännen de som har låtit viruset påverka resandet minst. Det visar en undersökning* som Travellink har genomfört bland 1000 svenskar och totalt 10 000 respondenter i åtta länder.

Undersökningen visar även att de allra flesta svenskar känner respekt för viruset och hela 35 procent säger att de inte kommer att boka någon resa förrän det finns ett godkänt vaccin. Bara 7 procent säger att de inte alls låter viruset påverka deras resande.

– Bland de svenskar som reste utomlands i sommar, kände de allra flesta sig mest skyddade från att bli smittade när de var på sitt hotell, i sin lägenhet eller när de vistades utomhus. Men så många som var femte, tyckte även att det kändes tryggt att besöka lokala restauranger eller att flyga, säger Bettina Lemeßier, PR-chef på Travellink.

Osäkerheten gör att vi bokar våra resor närmare inpå än vad vi gjort tidigare. 77 procent av alla svenskar säger att de har ändrat sitt vanliga bokningsbeteende. 30 procent avvaktar och bokar sista minuten om läget tillåter det. 14 procent bokar mycket tidigare än de brukat göra.

Fransmännen reste mest utomlands

Studien visar även hur det skiljer sig åt mellan de undersökta länderna UK, USA, Frankrike, Tyskland, Italien, Portugal, Spanien och Sverige. Engelsmän och amerikanare är de som är mest rädda för att resa utomlands så länge Covid-19 är aktivt: 42 respektive 40 procent uppger det, att jämföra med fransmännen som har den mest avslappnade attityden till viruset. Här är det bara 20 procent som känner sig oroliga för att resa utomlands. Övriga länder i undersökningen ligger ganska jämnt på ungefär 30 procent. Frankrike är även det land där flest reste utomlands i somras (31 procent), följt av Tyskland (29 procent).

Spanjorerna sticker ut med att de inte vill resa förrän det finns ett godkänt vaccin (60 procent), följt av USA och Portugal på cirka 50 procent. Här ligger svenskarna längst ner på listan, endast 35 procent uppger att de inte vill boka en resa förrän det finns ett godkänt vaccin.
 

Så många semestrade utomlands från respektive land i somras

UK                   12 %

USA                 10 %

Frankrike         31 %

Tyskland          30 %

Italien               16 %

Portugal           14 %

Spanien            14 %

Sverige             13 %
 

Så många känner oro att resa så länge Covid-19 fortfarande är aktivt

UK                   42 %

USA                 40 %

Frankrike         20 %

Tyskland          37 %

Italien               33 %

Portugal           31 %

Spanien           35 %

Sverige            33 %
 

Så många väntar på ett godkänt vaccin innan de vill resa utomlands

UK                   47 %

USA                 53 %

Frankrike         31 %

Tyskland          46 %

Italien              38 %

Portugal          51 %

Spanien           61 %

Sverige            35 %
 

*Undersökningen har genomförts av undersökningsföretaget One Poll under hösten 2020. Totalt har 10 000 respondenter från UK, USA, Tyskland, Frankrike, Italien, Portugal, Spanien och Sverige deltagit. 1000 respondenter från Sverige har svarat på undersökningen.
 

Om Travellink

Travellink är en av Nordens ledande onlineresebyråer med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. För 17 år sedan var vi pionjärer på resor online. Idag är vi marknadsledande och en del av Europas största onlineresegrupp eDreams ODIGEO, representerat i 45 länder. Travellink har marknadens snabbaste och kraftfullaste bokningsfunktion med störst utbud av flyg, hotell, hyrbilar och kombinationer av flyg och hotell. I utbudet finns 666 flygbolag, över 2,1 miljoner hotell och 40 000 destinationer över hela världen. Alltid till bästa möjliga pris, högsta kvalitet och bästa service.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Scandinavian ChemoTech meddelar att QM & RA Direktör Eva Ståhl Wernersson lämnar företaget

Published

on

By

Efter tre år som QA/RA chef i Scandinavian ChemoTechs ledningsgrupp väljer nu Eva Ståhl Wernersson att lämna sitt konsultuppdrag i Bolaget och gå vidare mot nya utmaningar.
 

Eva Ståhl Wernersson har varit en viktig del av ChemoTech, under vilka hon har gjort betydande insatser för företagets följsamhet mot regelverket och kvalitetssäkringsåtgärder. Hon ledde bland annat ansträngningarna för att säkra CE-märkningen för IQwave 3.0 CE systemet, vår flaggskeppsprodukt.

 

Vi vill uttrycka vårt uppriktiga tack till Eva för hennes dedikerade tjänst och många prestationer under sin tid hos oss,” sa Mohan Frick, VD. ”Genom hennes ledning har vi stärkt vårt åtagande för regelverksexcellens och positionerat ChemoTech som ett respektabelt Bolag inom vår bransch. Vi alla önskar Eva lycka till i framtiden.”

 

Rekryteringsprocessen av en ny kvalitet- och regulatoriskchef har redan påbörjats. Evas sista dag på Bolaget är satt till den 30 juli, 2024.

 

För mer information vänligen kontakta:

Mohan Frick, CEO

 

Tele: +46 (0)10-218 93 00

Mail: ir@chemotech.se

 

Scandinavian ChemoTech AB (publ)

ChemoTech är ett svenskt medicinteknikföretag med säte i Lund som utvecklat en patenterad teknologiplattform för att ge cancerpatienter tillgång till ett nytt behandlingsalternativ, Tumörspecifik Elektroporation™ (TSE), som kan användas för behandling av både människor och djur. Det finns ett stort antal cancerpatienter vars tumörer av olika skäl inte kan behandlas med konventionella metoder men där TSE kan vara en lösning. Därför utvärderar bolaget kontinuerligt nya möjligheter och applikationsområden för teknologin. ChemoTechs aktier (CMOTEC B) är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm och Redeye AB är bolagets Certified Adviser. Läs mer på: www.chemotech.se.

 

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Lexium etablerar verksamhet i Finland

Published

on

By

Lexium etablerar verksamhet i Finland och öppnar kontor i Helsingfors. Detta steg tas som en följd av att företaget har säkrat ett nordiskt FM-avtal, som omfattar både Sverige och Finland.


För att driva verksamheten i Finland grundar Lexium dessutom ett finskt dotterbolag, Lexium Service Management Oy, som kommer att vara helägt av Lexium Service Management AB.

Det nya kontoret, beläget i Helsingfors, kommer att vara en central plats för att betjäna både befintliga och nya kunder.

Lexium Service Management är glada att kunna starta sin verksamhet i Finland och ser fram emot att välkomna nya kunder och kollegor till företaget. 

– Vi är fast beslutna att leverera högkvalitativa Facility Management-tjänster och stärka vår närvaro inom den nordiska regionen, säger Niclas Brodin, CEO, Lexium Service Management.

För mer information, kontakta:
Niclas Brodin, CEO, Lexium Service Management
+46 70 615 79 60niclas.brodin@lexium.se

Om Lexium Service Management
Lexium Service Management erbjuder framtidens Integrerade Facility Management-tjänster till kunder i Norden genom premiumtjänster som prioriterar teknik, hållbarhet och kvalitet.

Lexium omsätter ca 120 MSEK, sysselsätter ca 150 personer och är ISO-certifierat enligt 45001, 14001 och 9001.

Lexium erbjuder samtliga tjänsteområden som krävs för att sköta en lokal eller fastighet – de huvudsakliga tjänsterna är Bemanning, Fastighetsservice, Lokalvård, Säkerhet och Tekniska tjänster.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Urinblåsecancer: Titta innan du spolar!

Published

on

By

Blåscancermånaden maj sätter i år fokus på att lära sig om symptomen.

– Urinblåsecancer är den sjunde[i] vanligaste cancersjukdomen i Sverige, och också den sjätte[ii] dödligaste. Urinblåsecancer betraktas ofta som den bortglömda cancern och vad många inte vet är att varje dags väntan för att sätta in behandling är en dålig sak och förvärrar prognosen, säger Carl-Henrik Sundin, ordförande i Blåscancerförbundet.

I Sverige lever 27 000 människor med urinblåsecancer, 3 600 nya fall upptäcks varje år. Avgörande för de allra flesta som får sjukdomen är hur tidigt den upptäcks, överlevnadschansen är minst 90 procent vid diagnos i ett tidigt stadium.

-Tyvärr så ser vi i vittnesmål från medlemmar att många kan gå i flera år med olika symptom utan att bli utredda för en eventuell urinblåsecancer, konstaterar Carl-Henrik Sundin.

Det viktigaste symptomet att hålla särskilt uppsikt på är Blod i urinen. Så titta innan du spolar!

Ett av hindren för snabb diagnos av urinblåsecancer är relaterat till symtomen och hur människor reagerar på dem, särskilt som vissa av symtomen inte kopplas till cancer i urinblåsan. Upptäckten av exempelvis blod i urinen, smärtsam och oregelbunden urinering kan alla förväxlas med andra tillstånd.

Mer information:

Blåscancerförbundet

World bladder Cancer Patient Coalition

[1] https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/dokument-webb/statistik/cancer-i-siffror-2023.pdf

[2] https://www.cancerfonden.se/om-cancer/statistik#dodlighet

Frågor:

Carl-Henrik Sundin, ordförande Blåscancerförbundet. 0702 67 91 67, ch.sundin@blascancerforbundet.se

Annika Eliasson, presskontakt Blåscancerförbundet. 0702 35 43 35, annika.eliasson@rmpmedia.se

Blåscancerförbundet är en svensk patientförening för dem som fått cancer i urinblåsan. Cancerföreningen verkar ideellt. Blåscancerförbundets ändamål och uppgift är att verka för att förebygga, bekämpa och mildra effekterna av cancer i urinblåsa och urinvägar samt att verka för en förbättrad vård och livssituation för målgruppens drabbade.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.