Connect with us

Marknadsnyheter

Så utvecklas Getinges kärlgrafter som hjälper patienter världen över

Published

on

Florence Loiselet leder det interna FoU-teamet som arbetar med utveckling av Getinges kärlgrafter av polyester. Kärlgrafterna används av hälso- och sjukvårdspersonal för behandling av aortasjukdomar och perifera kärlsjukdomar världen över.

På Getinges produktionsanläggning i La Ciotat i Frankrike är man stolta över att kunna stötta den ökade globala efterfrågan på högkvalitativa kärlgrafter och patcher för behandling av aortasjukdomar och perifera kärlsjukdomar.

Bakom dagens välanvända produkter ligger mer än 50 års teknisk och klinisk erfarenhet av kärlgrafter och ett starkt engagemang för att tillgodose behoven inom kirurgi med lösningar som bidrar till en hållbar hälso- och sjukvård.

”Genom att tillämpa EcoDesign minskar vi våra produkters miljöpåverkan under hela deras livscykel. Samtidigt är våra kärlgrafter kliniskt beprövade och avsedda för implantation i människokroppen under lång tid. Detta gör att materialen vi kan använda i våra produkter är begränsade. Med det i åtanke gör vi vårt bästa när det gäller förpackning och återvinning, och väljer material och processer som gynnar både miljön och våra kunder”, säger Florence Loiselet, Director R&D and Engineering för kärlgrafter på Getinge.

Getinge var först av medtechbolaget att utveckla en antimikrobiell graft och lansera den på globala marknader utanför USA.

”När vi släppte Intergard Silver 1999 var det ett direkt svar på hälso- och sjukvårdens behov att skydda graften mot bakteriekolonisering. Det var faktiskt den första antimikrobiella graften i världen.”

På senare tid har Cardioroot utvecklats, som noggrant efterliknar den naturliga anatomin hos aortaroten. Denna kärlgraft används vid rekonstruktion av aortaroten och har en allt mer ökad acceptans hos hjärt- och thoraxkirurger.

Florence leder ett helt internt team som ansvarar för FoU, konstruktion och validering av Getinges kärlgrafter och säkerställer att teamets arbete utförs på vetenskapliga grunder. Teamet förlitar sig alltid på insikter som förvärvats via data och följer de senaste tekniktrenderna. Dessutom utforskar de innovativa idéer, som till exempel aktiva ämnen och beläggningar.

”I slutändan handlar det om att tillhandahålla bästa möjliga och säkraste lösningar för patienter. Jag har varit med under operationer för att se hur implantationen av våra produkter går till. Det är dessa speciella ögonblick som påminner mig om varför FoU är min passion. Vi skapar något fantastiskt tillsammans. För mig är det motiverande att gå till jobbet varje morgon och veta att dessa lösningar räddar livet på hundratals patienter varje dag.”

Florence och FoU-teamet har i nuläget fullt upp med att möta deadlinen för övergångsperioden i MDR (Medical Device Regulation) för att få europeiska MDR-certifieringar för produkter och kvalitetsledningssystem (QMS).

”Vi gör stora framsteg och har redan erhållit EU:s MDR-certifikat för Intergard. Det är en spännande resa under vilken vi ständigt förbättrar våra kunskaper. Det är något jag tycker om att göra.”

Kulturen i La Ciotat-produktionsanläggningen kännetecknas bland annat av en fantastisk laganda för samarbete, inte bara inom organisationen, utan även bland kunder och partners.

”Jag är stolt över det faktum att vi samarbetar som ett enda stort team, där alla är superengagerade. Människor är nyckeln till framgång. Det är otroligt att se det värde vi skapar när vi arbetar tillsammans och strävar efter goda patientutfall och en mer hållbar hälso- och sjukvård.”

Upptäck Getinges vaskulära transplantat >>

Hitta karriärmöjligheter hos Getinge >>

NB! Var vänlig kontakta Getinges lokala säljrepresentant om du har frågor om tillgängligheten på marknaden för produkter som anges i denna text.

Mediakontakt:

Anna Appelqvist, VP Corporate Communications
Tel.: +46 (0)10-335 5906
E-post: anna.appelqvist@getinge.com

Om Getinge

Fast övertygade om att alla människor och alla samhällen bör ha tillgång till bästa möjliga vård förser Getinge sjukhus och institutioner verksamma inom Life Science-området med produkter och lösningar vars syfte är att förbättra kliniska resultat och optimera arbetsrutiner. Bland annat erbjuder företaget produkter och lösningar för intensivvård, kardiovaskulära procedurer, operationssalar, sterilgodshantering och Life Science. Getinge har över 10 000 medarbetare världen över och företagets produkter säljs i över 135 länder.

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Bostadsministern besökte K2A:s studentbostäder

Published

on

By

Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) besökte idag K2A Knaust & Andersson Fastigheters studentbostäder i Barkarbystaden i Järfälla. Ministern träffade studenter som tack vare bygget av nya studentbostäder kunnat flytta till Stockholmsregionen för att studera och fick även se konkreta exempel på K2A:s prisbelönta hållbarhetsarbete.

– Att kunna hitta en bostad på den ort där man får en studieplats är en förutsättning för att kunna börja en ny utbildning. Det är oerhört viktigt för Sverige som kunskapsnation att det finns tillräckligt med tillgängliga studentbostäder, säger Andreas Carlson, infrastruktur- och bostadsminister (KD).

K2A är ett av få rikstäckande studentbostadsföretag och har studentbostäder från Lund i söder till Kiruna i norr med en gemensam kö för samtliga orter, som alla som fyllt 16 år kan ställa sig i – oavsett var de sedan kommer att studera.

– När man är ung är det väldigt svårt att på förhand veta vad eller var man kommer att plugga efter gymnasiet. Det kan också vara så att man vill byta lärosäte när man väl börjar läsa på universitet eller högskola. Vi ser att det finns en väldigt stark poäng med att det finns ett studentbostadsföretag som har bostäder i alla delar av landet, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Mer från ministerbesöket går att lyssna på i kommande avsnitt av K2A:s egen podd Den gröna fastighetspodden.

För ytterligare information:
Johan Knaust, vd, 070-740 04 50, johan.knaust@k2a.se
Pontus Ekerljung, pr-chef, 073-024 36 00, pontus.ekerljung@k2a.se

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB – det gröna fastighetsbolaget – förvaltar hyresrätter långsiktigt för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. Bolagets marknader är Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter i övriga Sverige. Se även www.k2a.se. K2A:s B-aktie (K2A B) och preferensaktie (K2A PREF) är noterade på Nasdaq Stockholm.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Navian inleder samarbete med Propstreet

Published

on

By

Navian och Propstreet är glada över att meddela att bolagen inleder ett strategiskt partnerskap med syfte att skapa en mer transparent och effektiv marknad för bostadsfastighetsutveckling.

Som två prisbelönta företag vid årets Nordic PropTech Awards, för med sig detta partnerskap toppmodern teknologi och djup branschkunskap för att erbjuda fastighetsinvesterare och utvecklare innovativa lösningar för fastighetsutveckling.

 ”Vi är mycket nöjda över att samarbeta med Propstreet. Deras rykte som ett ledande PropTech-företag och engagemang för att skapa en mer transparent fastighetsmarknad gör dem till den perfekta partnern för oss. Detta partnerskap kommer att möjliggöra att vi kan erbjuda nya och spännande projekt för våra kunder, vilket resulterar i en bättre fastighetsupplevelse för alla”, säger Sergey Kazachenko, VD på Navian.

”Det gläder oss att kunna samarbeta med Navian i vårt gemensamma mål att skapa en mer transparent och effektiv marknad för kommersiella fastigheter. Navians internationella nätverk och expertis inom branschen gör dem till den perfekta partnern för oss. Tillsammans är vi engagerade i att öka likviditeten på marknaden och tillhandahålla innovativa lösningar som gynnar fastighetsinvesterare och utvecklare”, säger Henrik Olofsson, VD på Propstreet.

Genom detta partnerskap är Navian och Propstreet engagerade i att driva positiv förändring och göra fastighetsmarknaden mer tillgänglig och effektiv. Som ett resultat kan fastighetsinvesterare och utvecklare förvänta sig en omfattande och effektiv upplevelse som kommer att förändra deras tillvägagångssätt för bostadsfastighetsutveckling.

Matias Rodriguez
Head of Marketing
E-post:matias.rodriguez@naviangroup.com

Tel: +46 705 65 44 55

Navian Tech är den första digitala plattformen på marknaden som kopplar samman alla faserna i fastighetsutvecklings– och investeringsresan. Plattformen erbjuder de tjänster du behöver för att göra fastighetsinvesteringar och fastighetsutveckling enklare, mer effektivt och mer tillgängligt för alla. 

Företagets vision är att öppna dörren till nya sätt att utveckla och investera i fastigheter för privata och institutionella investerare, små och mellanstora utvecklare samt andra inom fastighetstjänster och teknikleverantörer. Navian Tech grundades i Sverige och är numera också verksamt i Storbritannien. 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

BELLPAL med Motorola, Moto Watch har fått förfrågan av Connect America

Published

on

By

BELLPAL med  Motorola, Moto Watch har fått förfrågan av Connect America om att leverera lösningar som ska ta över den traditionella “larmknappen”. Projektet startade i början av mars.  Idag har bolaget drygt 1,1 miljoner trygghets-larmknapp kunder. Connect America är Nordamerikas största bolag inom Connective Care, med ca $359 miljoner i omsättning (2022). Bolaget har i sin helhet ca 4,5 miljoner kunder.Connect America äger flera bolag som är anses vara  Best in Class på marknaden. Projektet är i steg, där delmålen är tydliga.

“Deras egna ambitioner är att med de produkter och lösningar vi redan har, och potentiellt  kommer leverera, ska penetrera marknaden ytterligare med fokus målgruppen 70-80 år, som idag inte väljer det traditionella trygghetslarmet av alla kända och uttalade faktorer målgruppen uttrycker. Till det vill Connect America i sin helhet inom koncernen att halva den befintliga kundbasen ska gå över till den nya produkten i steg, över en 24 månadersperiod. Det är ett stort strategiskt beslutat fattat av dem, där Motorola BELLPAL är deras val för att gå vidare i processen. 

Det är givetvis hedrande att bli utvald, de är noggranna och seriösa. Det är ett bevis på att vårt samarbete med Motorola skapar möjligheter med aktörer som annars inte vänder sig till små bolag som oss. En validering helt enkelt på att vi har något riktigt bra som fungerar. 

Jag ser fram emot att i närtid delge marknaden mer information om status avseende detta projekt.” Säger David Ziemsky VD och grundare. 

BellPal är ett caretech-bolag som kombinerar digitala tjänster med medicinsk expertis för att utveckla produkter, tjänster och digitala lösningar för primärt seniorer och omsorg. Verksamhetens huvudområde är en heltäckande plattform som sammanlänkar användaren med anhöriga och larmcentral. BellPal har en SaaS-baserad affärsmodell för sin plattform och fakturerar slutanvändarna en månatlig abonnemangskostnad för användandet av tjänsten.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.