Saab får beställning på Sea Giraffe AMB från kanadensiska marinen

| 20 december, 2021 | 0 kommentarer

Saab har fått en order på utrustning för uppgradering av kanadensiska marinens Halifax-klass fregatter till Sea Giraffe AMB naval radar. Kontraktet inkluderar även tillhörande utrustning och reservdelar till ett ordervärde på drygt 300 MSEK.

Uppgraderingen baseras på kundens krav på livslängd och förhöjer prestandan på Halifax-klass fregatterna. Saab kommer att utföra arbetet i Halifax, Kanada samt i Göteborg med början detta kalenderår och pågår till 2026.

– Ordern stärker vår marknadsposition för Sea Giraffe och är en fortsättning på det goda partnerskap som Saab har med den kanadensiska marinen, säger Carl-Johan Bergholm, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Sea Giraffe AMB är ett multifunktionellt radarsystem för 3D övervakning i navala applikationer. Den ger en medelräckviddig luft- och ytövervakning simultant med förmåga att klassificera hot och mål. Radarsystemet är skapat för krävande navala miljöer från kustområde till öppet hav.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

[email protected]

www.saab.com

Twitter: @Saab

Facebook: @Saab 

LinkedIn: Saab

Instagram: Saab

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.  Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.