Sammankallande av extra bolagsstämma med anledning av styrelseordförandens avgång

| 16 september, 2021 | 0 kommentarer

Med anledning av de ägarförändringar som ägt rum i SSAB under maj och juni i år har SSABs styrelseordförande, Bengt Kjell, idag meddelat styrelsen att han snarast möjligt önskar avgå som ledamot och ordförande i styrelsen.

Styrelsen har vidare informerats om att valberedningen i SSAB, efter att ha fått information om Bengt Kjells avsikt, berett ärendet och beslutat att föreslå den nuvarande ledamoten Lennart Evrell som ny styrelseordförande samt att antalet ledamöter i styrelsen reduceras till sju (för närvarande åtta ledamöter).

Med anledning härav har styrelsen beslutat sammankalla en extra bolagsstämma så snart som möjligt genom en kallelse som kommer att offentliggöras i vederbörlig ordning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Hillström, Head of Investor Relations, SSAB, tel +46 70 295 2912, [email protected]

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.comFölj med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *