Scania lanserar nya drivlinor och stora uppdateringar

| 11 november, 2021 | 0 kommentarer

•    Scanias nya drivlinor har hållbarhet i fokus med 8% bränslebesparing
•    Investeringar på drygt 20 miljarder SEK ska stärka Scanias ledarroll
•    Stora uppdateringar på chassi, axlar och tankar för ökad modularitet
•    Scania ProCare ger 100% planerad tillgänglighet för oumbärliga lastbilar
•    Digitala backspeglar för ökad trafiksäkerhet
•    Scanias vetenskapligt förankrade klimatmål är ledstjärnan och ska nås med en mix av energieffektivitet, förnybara bränslen och elektrifiering

− Det vi introducerar idag är inte bara de nya Super-drivlinorna utan ett avgörande initiativ för att stärka Scanias branschledande roll beträffande lösningar för hållbara transporter under resten av det här årtiondet, säger Alexander Vlaskamp, Executive Vice President, Chef för Sales & Marketing inom Scania. Vårt starka fokus på transporteffektivitet vägleder oss i skiftet mot en fossilfri värld, ett skifte som får ett avgörande bidrag tack vare våra nya drivlinor.

I den största Scanialanseringen sedan introduktionen av ett nytt program 2016 visar Scania inte bara upp en ny motorplattform – Super – utan även tjänster och uppdateringar avsedda att konsolidera företagets position som den ledande tillverkaren av tunga premiumlastbilar.

 − Vi ser en transportindustri under stark förändring där kundernas önskan om den bästa driftsekonomin går hand i hand med kraven på hållbarhet, säger Alexander Vlaskamp. Vi på Scania har ställt siktet högre än kanske någon annan tillverkare. Inte för att vi tror att det kommer att bli enkelt utan för att vi inte ser någon annan lösning än att faktiskt nå de klimatmål som sattes upp i Parisavtalet 2016 om att kraftigt begränsa utsläppen av växthusgaser.

Den nya motorplattformen Super för Euro 6-fordon har ett effektspann från 420 till 560 hk och Scania utlovar att drivlinan i normalfallet ger en bränslebesparing på 8 procent för långtradarkunder. Alla motorerna kan köras på HVO och två av dem finns i ett utförande för biodiesel FAME. Fler versioner följer för marknader utanför Europa samt för biogasdrift. Introduktionen omfattar både växellådor och drivaxlar samt en premiumtjänst, Scania ProCare, för de kunder som kräver 100% tillgänglighet av sin lastbil. Scania introducerar även digitala backspeglar för ökad trafiksäkerhet.

− Vi fortsätter på den inslagna vägen och erbjuder våra kunder en palett med hållbara lösningar, säger Alexander Vlaskamp. Andelen fordon som drivs med förnybara bränslen eller elektriskt ökar dramatiskt de kommande åren, men vi är alla fortfarande beroende av förbränningsmotorer för våra dagliga liv. Det är just därför Scanias Super-baserade lastbilar är så viktiga eftersom de bidrar till att minska de fossila ut-släppen under resten av det här decenniet.

För mer information, vänligen kontakta:

Örjan Åslund, Head of Product Affairs & Press Testing, Scania Trucks
Telefon: + 46 70 289 83 78, E-mail: [email protected]

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *