Scania Super utsedd till ”Green Truck” 2022

| 6 maj, 2022 | 0 kommentarer

Återigen har en Scania – för sjätte året i följd – blivit utsedd till ”Green Truck” för sin enastående transporteffektivitet och låga bränsleförbrukning. Den här gången ställde Scania upp med en 500 S dragbil med den nya Super-baserade drivlinan. Alla tillverkare av tunga lastbilar i Europa bjuds in till detta prestigefyllda jämförelsetest som arrangeras årligen av två tyska branschtidningar i syfte att utvärdera vilken som är den mest bränsleeffektiva långtradaren. 

− Jag är otroligt nöjd att en Scania rankas som den mest transporteffektiva lastbilen för sjätte året i följd, säger Stefan Dorski, Senior Vice President, Chef för Scania Trucks. Vår Super-baserade drivlina har satt en ny prestandanivå på marknaden, nu kan Scania-kunderna tillgodogöra sig bränslebesparingar på 8 procent.

Scanias nya Super-motorer – det handlar om raka, 13-liters sexor – introducerades i november 2021 och finns i fyra olika effektnivåer för Euro 6. På senhösten var en bil med en sådan motor med i ”Green Truck”, ett test som körs på allmän väg i Tyskland med journalister bakom ratten. Samma 34-milasträcka används år efter år, med delsträckor som har olika karaktär och topografi. Den här gången hade man stipulerat dragbilsekipage med 4×2-konfiguration, 500 hk och en totalvikt på 32 ton.

”Green Truck” arrangeras av två ledande tyska branschtidningar, ”Trucker” och ”VerkehrsRundschau”, båda hör till samma förlag. Målet är att utse den mest transporteffektiva tunga lastbilen genom att använda en formel som väger in både förbrukningen och den uppnådda snitthastigheten. Testerna är noggrant övervakade. Faktorer som kan påverka resultaten (exempelvis yttertemperaturen och motvind) kompenserar man för genom att en referensbil med väldokumenterade egenskaper kör testet parallellt med varje testekipage. 

− Att ta hem ”Green Truck” är ett fint kvitto på att våra ansträngningar lönar sig och ett fint bevis på det kundvärde vi levererar, säger Stefan Dorski, chef för Scania Trucks. De här bilarna har samma specifikationer och samma egenskaper som de bilar vi levererar till våra kunder så i slutänden är kunderna de verkliga vinnarna.

För mer information, vänligen kontakta:
Örjan Åslund, Head of Product Affairs & Press Testing, Scania Trucks
Telefon: + 46 70 289 83 78, E-mail: [email protected]

 

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2021 levererade vi 85 930 lastbilar, 4 436 bussar samt 11 786 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 146 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 54 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.