Connect with us

Marknadsnyheter

Schneider Electric lanserar fler smarta lösningar inom KNX och Wiser

Published

on

Idag efterfrågar allt fler konsumenter smarta installationer för hem och fastigheter. Många vill optimera sin energianvändning och minska kostnader, andra vill skapa en bekvämare vardag. För att tillgodose behovet inom hem och fastighetsautomation utökar Schneider Electric sitt sortiment av KNX- och Wiser produkter.

Med en vinter av instabila elpriser och ett elbehov som förväntas att dubblas till år 2035 i Sverige är energieffektivitet mer aktuellt än någonsin. Därför välkomnar nu Schneider Electric fler lösningar inom KNX och Wiser som både fördjupar integrationen mellan systemen och möjliggör en mer kostnadseffektiv och uppkopplad energianvändning.

En trådlös hybrid

SpaceLogic KNX Hybrid Modul är anpassad för både hemmet och kontoret. Detta gör att KNX-produkter och Schneider Electrics trådlösa Wiser-enheter kan fungera tillsammans i samma byggnad. De trådlösa Wiser-enheterna kan styras från KNX-produkterna och vice versa, och därmed försvinner behovet av ytterligare KNX-kablar. Modulen kan enkelt integreras med nya såväl som befintliga installationer och sensorer för rörelse, vatten och temperatur, fönster och dörrar, med mera.

Styr allt via appen

Den intuitiva Wiser KNX-appen möjliggör att samtliga enheter kan styras från hybridmodulen. Funktioner som värme, kyla, säkerhet, persienner och belysning kan således hanteras via din smartphone – oavsett var du befinner dig. Dessutom kan belysningen skräddarsys efter olika behov och situationer i vardagen genom användning av scheman, scenarion och automatiseringar. Så fort en avvikelse upptäcks i hemmet eller på kontoret – exempelvis rökutveckling, vattenläckage eller ovanligt hög elanvändning – skickas dessutom en omedelbar notis till telefonen.

Full flexibilitet med dynamisk tryckknapp

Schneider Electrics nya SpaceLogic KNX System D Universal knapp erbjuder en stor flexibilitet genom flera vippknappskombinationer och enkel installation. Modulen lämpar sig för både bostäder och kommersiella byggnader, i nya eller befintliga KNX-installationer, och möjliggör upp till 16 olika kombinationer med max 8 tryckknappsfunktioner. Tack vare displayen kan individuella ikoner och märktexter enkelt programmeras direkt i ETS, vilket tar bort behovet traditionell pappersmärkning och förenklar arbetet att programmera på distans. För att spara energi och öka enhetens livslängd kan dessutom displayen släckas vid önskad tid och aktiveras igen genom närhetssensor.

– När vi nu klivit in i ett nytt år är det många som ser över elkonsumtion och letar sätt att optimera sin energianvändning. Oavsett om det gäller privata hushåll eller kommersiella fastigheter. Därför är det nödvändigt och spännande att vi nu fortsätter integreringen av Wiser och KNX-sortimentet och kan erbjuda fler energismarta produkter på marknaden. Lösningar som inte bara sparar pengar och energi, utan också förenklar och automatiserar vardagen, säger Thomas Andersson, Produktchef på Schneider Electric Sverige.

Läs mer om KNX hybridmodul här och KNX tryckknapp här.

För ytterligare information och kontakt klicka här.

Vårt syfte på Schneider är att ge alla möjlighet att göra det mesta av vår energi och våra resurser som gynnar utveckling och hållbarhet för alla. Vi ser till att Life Is On. Vi vill vara din digitala partner för ökad hållbarhet och effektivitet. Vi driver digital transformation genom att integrera världsledande process- och energiteknik, uppkopplade produkter, styrning, programvara och tjänster på alla nivåer genom hela livscykeln för hem, byggnader, datacenter, infrastruktur och industrier. Vi är ett globalt företag med stark lokal närvaro. Vi förespråkar öppna standarder och ekosystem tillsammans med partners som delar vår passion för ett meningsfullt syfte, inkludering och handlingskraft.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Hamlet BioPharma bjuder in till pressträff

Published

on

By

Med anledning bolagets delårsrapport bjuder Hamlet BioPharma in till en livesänd digital pressträff torsdagen den 22 februari klockan 12.00. På pressträffen kommer ordförande Catharina Svanborg att gå igenom utvecklingen för det brutna räkenskapsårets andra kvartal och även bolagets väg framåt.

Klicka på länken nedan för att delta på pressträffen.

https://youtube.com/live/vi_kXGF40fs?feature=share

Under pressträffen finns möjlighet att ställa frågor i sändningens kommentarsfält. Har du frågor redan nu går det bra att maila dem till: mats.jonsson@investortarget.se

För mer information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande, Hamlet BioPharma AB, +46 709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Martin Erixon, CEO, Hamlet BioPharma AB, +46 733 00 43 77

martin.erixon@hamletpharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kiruna och Uppsala vill bli kulturhuvudstad

Published

on

By

I dag, onsdag den 21 februari, hölls en presskonferens på Kulturrådet där juryn som utsetts av Europeiska kommissionen tillkännagav att båda städerna går vidare i ansökan om att bli europeisk kulturhuvudstad 2029.

Juryordförande Else Christensen-Redzepovic från Danmark meddelade juryns beslut att de gärna ser att de båda städerna lämnar in en andra, kompletterande ansökan. Vilken stad som sedan utses till kulturhuvudstad 2029 kommer att beslutas av juryn och meddelas under en presskonferens i december 2024.

Utnämningen av europeisk kulturhuvudstad är en angelägenhet för hela Sverige och viktigt för svenskt kulturliv. Positionerna flyttas fram samtidigt som relationer stärks – både lokalt, nationellt och i Europa, säger Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin.

För Sverige blir det tredje gången en av våra städer utnämns till kulturhuvudstad. 1998 fick Stockholm titeln som kulturhuvudstad och 2014 fick två europeiska städer denna titel – Umeå i Sverige och Riga i Lettland. För 2029 kommer en svensk och en polsk stad att utnämnas till europeisk kulturhuvudstad.

Läs mer

Kiruna och Uppsala vill bli europeisk kulturhuvudstad

Europeisk kulturhuvudstad 2029

Helene Oljons
Pressansvarig
08-519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America implementerar XMReality Remote Guidance

Published

on

By

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America Inc., en ledande leverantör av högkvalitativa formsprutningsmaskiner, kommer att implementera XMReality Remote Guidance i sin verksamhet. Detta för att ytterligare förbättra deras kundsupporttjänster genom att erbjuda distanssupport med hjälp av augmented reality (AR).

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America har levererat över 150 000 toppmoderna formsprutningstjänster till en mängd olika industrier över hela världen. Sumitomo (SHI) Demag är känt för sitt starka engagemang och upprätthåller rigorösa standarder för kvalitet, effektivitet och kundnöjdhet. Genom att integrera XMReality Remote Guidance fortsätter Sumitomo (SHI) Demag sin strävan att leverera oöverträffad service och support till sina kunder. XMReality kommer att ge Sumitomos team möjlighet att på distans felsöka, vägleda och samarbeta med kunder, vilket säkerställer optimal prestanda och effektivitet för deras levererade formsprutningsmaskiner.

I en kommentar till detta partnerskap uttryckte Ryne Simeone, Vice President of Business Development på XMReality Inc., sin entusiasm och sa: ”Vi är glada över att samarbeta med Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America för att implementera XMReality Remote Guidance. Vi ser fram emot att växa tillsammans med Sumitomo för att stötta dem med att erbjuda en exceptionell kundsupport drivet av effektiva arbetsprocesser.

Om Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America
Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America, ett dotterbolag till Sumitomo Heavy Industries, Ltd., är en ledande leverantör av högpresterande formsprutningsmaskiner och tjänster. Med ett engagemang för innovation, kvalitet och kundnöjdhet, levererar Sumitomo (SHI) Demag banbrytande lösningar till industrier över hela världen

För mer information, vänligen kontakta:
Andreas Jonsson, VD XMReality
Telefon: +46 70 724 03 29
E-post: andreas.jonsson@xmreality.com

Om XMReality
XMReality AB (publ) utvecklar och säljer lösningar som revolutionerar kunskapsöverföring via så kallad förstärkt verklighet – Augmented Reality (AR). Företaget är marknadsledande inom vägledning på distans (remote guidance) där man via AR kan guida en person på plats för att lösa problem eller förhindra att de uppstår. Produkten används globalt i mer än 60 länder. Nestlé, Electrolux, Sidel och Heineken är några av de mer än 150 kunderna. XMReality är baserat i Linköping och USA och är noterat på Nasdaq First North Growth Market (ticker: XMR). För mer information, besök: www.xmreality.com 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.