Skanska bygger och installerar rör och maskiner i reningsverk i Tammerfors, Finland, för EUR 45M, cirka 460 miljoner kronor

| 17 december, 2021 | 0 kommentarer

Skanska har tecknat avtal med Tammerforsregionens Centralreningsverk om att utföra ett rör- och maskinprojekt för ett avloppsreningsverk i Tammerfors, Finland. Kontraktet är värt EUR 45M, cirka 460 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det fjärde kvartalet 2021.

Projektet består av att bygga och installera rör och maskiner för det nya reningsverket. Reningsverket kommer att vara en aktivslamanläggning som fungerar enligt simultanfällningsprincipen där avloppsvattnet renas mekaniskt, kemiskt och biologiskt. Avloppsvattnet kommer att behandlas med modernare och effektivare teknik som även gör det möjligt att ta bort kväve från vattnet i större utsträckning. Anläggningen kommer att nyttjas av Tammerfors samt flera närliggande kommuner.

Byggnationen är planerad att starta under det första kvartalet 2022 och beräknas vara slutförd under det första kvartalet 2026.

Skanska har varit en del av detta projekt sedan 2019 genom att i ett tidigare skede även ha genomfört omfattande utgrävningar för reningsverket.

För ytterligare information kontakta:

Andreas Joons, pressekreterare, Skanska AB, tel 010 449 04 94

Direktlinje för media, tel 010 448 88 99

Detta samt tidigare pressmeddelanden finns också på www.skanska.com.

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och umgås. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största bygg- och projektutvecklingsföretag med en omsättning på 159 miljarder kronor under 2020. Skanska är verksamma i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos över 32 000 medarbetare skapar vi innovativa och hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid. Tillsammans går vi i täten för ett bättre samhälle.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.