SKF investerar i stärkt konkurrenskraft i Nordamerika

| 22 september, 2020 | 0 kommentarer

Göteborg, 22 september 2020: SKF investerar cirka 550 miljoner kronor i att stärka sin tillverkning och konkurrenskraft i Nordamerika.

Cirka 350 miljoner kronor investeras i expandering och automatisering av koncernens fabrik i Sumter, South Carolina.

Ytterligare 200 miljoner kronor investeras i att lokalisera tillverkningen av koniska rullager från Kina till koncernens befintliga fabrik i Mexiko. Flytten stödjer koncernens strävan mot regional tillverkning och kommer stärka SKFs produkterbjudande i Nordamerika.

Investeringarna bidrar till ökad flexibilitet och servicenivåer som möjliggör konsolidering av fabrikerna i Avon, Ohio, och North Charleston, South Carolina, till fabriken i Sumter.

John Schmidt, President, Industrial Sales, Americas, säger: “Dessa investeringar är ett led i att förbättra vår position på den lokala marknaden genom att förbättra vår flexibilitet och konkurrenskraft. Även om detta är en nödvändig åtgärd tar vi inte lätt på beslut som påverkar våra anställda och vi kommer stötta våra medarbetare i Avon och North Charleston under den här processen.”

Kent Viitanen, President, Bearing Operations, säger: “Dessa investeringar representerar nästa steg i implementeringen av vår regionala tillverkningsstrategi. Våra investeringar i Sumter stärker vårt erbjudande, samtidigt som det är den första implementeringen av vår automatiserade tillverkningsteknologi inom svängkranslager.”

Aktiviteterna som tillkännages idag kommer ta cirka 12-18 månader att genomföra och kommer resultera i en minskning av cirka 120 medarbetare. Tillhörande omstruktureringskostnader uppgår till 35 miljoner kronor, vilket kommer redovisas under det tredje kvartalet 2020.

Aktiebolaget SKF
      (publ)

För ytterligare information, kontakta:

PRESS: Theo Kjellberg, Director, Press Relations,
tel: 46 31-337 6576, mobile: 46 725-776576, e-mail: [email protected]

INVESTOR RELATIONS: Patrik Stenberg, Head of Investor Relations,
tel: 46 31-337 2104, mobile: 46 705-472104, e-mail: [email protected] 

SKF är en av världens ledande leverantörer av rullningslager, tätningar, service och smörj-system. Serviceerbjudandet omfattar tjänster såsom teknisk support, underhållsservice, tillstånds-övervakning, tekniska konsulttjänster och utbildning. SKF är representerat i fler än 130 länder och har återförsäljare på cirka 17 000 platser världen över. Försäljningen 2019 uppgick till SEK 86 013 miljoner kronor och antalet anställda var 43 360. www.skf.com

® SKF är ett registrerat varumärke som ägs av SKF-koncernen.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *