Connect with us

Marknadsnyheter

Smålänningarna ges 32 procents chans att toppa Superettan enligt oddsen

Published

on

Avspark närmar sig i Superettan 2024 och enligt huvudsponsorn Unibets odds kommer klubbar som Helsingborg, Degerfors, Varberg och Örebro finnas med i toppstriden. Men allra bäst chans att få avancera till högsta divisionen har Östers IF.

Efter drygt tio års väntan kan det återigen bli spel i Allsvenskan för Växjöklubben Östers IF. Unibets förhandsodds ger laget 32 procents sannolikhet att toppa serien när sista omgången är spelad. Bakom Öster är nyss degraderade Degerfors andrafavorit, med 9,4 procents chans att vinna serien. Trea är Helsingborgs IF och delad fyra är Varbergs BoIS och Örebro SK.

– Superettan brukar bli ett getingbo, och det är alltid svårbedömt hur lagen som trillat ner från Allsvenskan kommer att stå sig. Öster var nära en kvalplats redan i fjol och seriens förväntade skyttekung leder anfallet, och det känns naturligt att de är favoriter, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Oddevold och Sandviken är årets nykomlingar från division ett, och båda klubbarna riskerar att bli indragna i bottenstriden. Men enligt Unibets odds är det Skövde och Gefle som löper allra störst risk att tvingas lämna Superettan. För båda lagen är det 50/50 enligt oddsen om de klarar sig kvar eller åker ur via kval eller direktnedflyttning.

Östers stjärna Adam Bergmark Wiberg är favoriten att bli säsongens skyttekung, före lagkamraten Alibek Aliev och Örebros Kalle Holmberg. Östers Vladimir Rodic är i sin tur den stora favoriten att stå för flest assist i år, med odds motsvarande 33 procents sannolikhet.

Unibets odds på Superettan 2024

Vinnare

Öster 32%
Degerfors 9,4%
Helsingborg 7,5%
Varberg 6,3%
Örebro 6,3%
Brage 5%
Landskrona 5%
Östersund 5%
Trelleborg 4%
Örgryte 4%
Sundsvall 3,6%
Utsikten 3,6%
Oddevold 2,4%
Sandviken 2,4%
Gefle 1,8%
Skövde 1,8%

Att bli nedflyttade

Gefle 50%
Skövde 50%
Oddevold 45,5%
Sandviken 45,5%
Sundsvall 28,6%
Utsikten 28,6%
Trelleborg 22,2%
Örgryte 22,2%

Skytteligavinnare

Adam Bergmark Wiberg 25%
Alibek Aliev 13,3%
Kalle Holmberg 13,3%
Pashang Abdulla 10%
Pontus Engblom 10%
Amar Muhsin 5,9%
Niklas Söderberg 5,9%

Flest målpassningar

Vladimir Rodic 33,3%
Karl Bohm 8,3%
Erick Brendon 8,3%
Nicklas Bärkroth 8,3%
Wilhelm Loeper 8,3%
Adam Bergmark Wiberg 8,3%
Anders Christansen 8,3%

Se fullständig lista och de senaste oddsen:
https://www.unibet.se/betting/sports/filter/football/sweden/allsvenskan/all/competitions

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Holm, spelexpert på Unibet,
070-875 41 31
henrik.holm@kindredgroup.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Botnia Exploration Holding AB (publ) har säkrat lånelöfte om 12 MSEK

Published

on

By

Botnia Exploration Holding AB (publ) har idag undertecknat ett lånelöfte om 12 MSEK från de tre största aktieägarna: Need Invest AB, Ramab AB, och Akilakonsulting AB. Lånelöftet har en giltighetstid om 12 månader från utförandedatum med en ränta om Stibor+2,5% per år.  

Samtidigt har bolaget kommit överens med Norrlandsfonden om att förhandla fram nya villkor gällande förfallodatum på det konvertibla lån om 5,2 MSEK som förfaller till återbetalning 2024-12-31.

Idag är villkoren att konvertering kan ske till och med 2024-10-31 och om inte konvertering skett förfaller lånebeloppet 2024-12-31. De nya överenskomna villkoren är att konvertering kan ske till och med 2027-12-31 och om inte konvertering skett förfaller lånebeloppet 2028-01-31. Inga övriga förändringar i villkoren kommer att ske. 

– Vi är inne i en väldigt intensiv uppstartsfas av vår guldgruva i Fäbodtjärn och då i detta läge kunna förstärka vårt kassaflöde med sammanlagt 17,2 MSEK känns väldigt tillfredsställande. Det finns normalt flertalet tekniska osäkerhetsfaktorer i samband med en gruvstart, men med detta lånelöfte bedömer vi möjligheterna som goda att vi säkerställt kapital fram tills att vi genererar eget positivt kassaflöde. Vi känner en styrka och trygghetskänsla i det förtroende våra största ägare har visat oss, säger Botnia Explorations VD Fredrik Bergsten.  

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Bergsten, VD  – Botnia Exploration Holding AB (publ)
Telefon: +46 70 519 34 41
E-post: fredrik.bergsten@botniaexploration.com

Denna information är insiderinformation som Botnia Exploration Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 april 2024 kl. 20:15 CET

Botnia Exploration Holding AB (publ) är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North Growth Market (BOTX). Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). För ytterligare information besök bolagets hemsida www.botniaexploration.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Botnia Exploration Holding AB (publ) publicerar Årsredovisning 2023

Published

on

By

Botnia Exploration Holding AB publicerar idag sin årsredovisning för 2023. 

Årsredovisningen finns tillgänglig på bolagets hemsida Årsredovisningar

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Bergsten, VD  – Botnia Exploration Holding AB (publ)
Telefon: +46 70 519 34 41
E-post: fredrik.bergsten@botniaexploration.com

Botnia Exploration Holding AB (publ) är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North Growth Market (BOTX). Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). För ytterligare information besök bolagets hemsida www.botniaexploration.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Corem Property Group AB (publ) emitterar seniora icke säkerställda gröna obligationer

Published

on

By

EJ FÖR DISTRIBUTION I ELLER TILL, ELLER TILL NÅGON PERSON SOM BEFINNER SIG I ELLER ÄR BOSATT I USA, DESS TERRITORIUM OCH BESITTNINGAR (INKLUSIVE MEN INTE BEGRÄNSAT TILL PUERTO RICO, DE AMERIKANSKA JUNGFRUÖARNA, GUAM, AMERIKANSKA SAMOA, WAKEÖARNA, NORDMARIANERNA, VARJE DELSTAT I USA OCH DISTRICT OF COLUMBIA) ELLER TILL NÅGON AMERIKANSK PERSON (U.S. PERSON, SÅSOM DEFINIERATS I REGULATION S I UNITED STATES SECURITIES ACT OF 1933, I DESS NUVARANDE LYDELSE) ELLER NÅGON JURISDIKTION DÄR UTGIVANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION AV DETTA DOKUMENT ÄR FÖRBJUDET ENLIGT LAG. DISTRIBUTION AV DETTA DOKUMENT KAN STRIDA MOT LAG I VISSA JURISDIKTIONER (I SYNNERHET USA OCH STORBRITANNIEN)

Corem Property Group AB (publ) (”Corem” eller ”Bolaget”) har framgångsrikt emitterat nya seniora icke säkerställda gröna obligationer om 500 miljoner kronor (de ”Nya Gröna Obligationerna”). De Nya Gröna Obligationerna emitterades under ett ramverk om 2 miljarder kronor, har en löptid om 2,75 år och löper med en rörlig ränta om 3 månaders STIBOR plus 375 baspunkter och slutligt förfall 19 januari 2027. Bolaget avser att ansöka om upptagande till handel av de Nya Gröna Obligationerna på Nasdaq Stockholms företagsobligationslista för hållbara obligationer.

Transaktionslikviden kommer att användas i enlighet med det Gröna Ramverket, inklusive finansiering eller refinansiering av gröna byggnader och investeringar i energieffektivitet, samt inlösen och/eller återköp av Corem Kelly AB (publ)s utestående obligationer och Bolagets utestående obligationer.

Då emissionen sker under Bolagets tysta period har inga investerare mottagit eller haft tillgång till någon ännu ej offentliggjord information avseende Bolaget eller dess verksamhet.

Nordea och Swedbank har agerat joint bookrunners i transaktionen. Walthon har agerat legal rådgivare åt Bolaget.

Corem Property Group AB (publ)
 

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Rutger Arnhult, vd, 070-458 24 70, rutger.arnhult@corem.se
Eva Landén, vice vd, 010-482 76 50, eva.landen@corem.se

Corem Property Group AB (publ)
Box 56085, SE-102 17 Stockholm
Besök: Riddargatan 13 C
Org. nr: 556463-9440
www.corem.se

Detta pressmeddelande har offentliggjorts på svenska och engelska. Vid en eventuell avvikelse mellan språkversionerna ska den svenskspråkiga versionen ha företräde.

Corem Property Group är ett fastighetsbolag som på ett hållbart sätt äger, förvaltar och utvecklar kommersiella fastigheter i storstads- och tillväxtområden. Corem Property Group är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.