Språkstegen i Olofström får årets Guldhatten

| 25 november, 2021 | 0 kommentarer

Guldhatten är en årlig utmärkelse för en person eller grupp som gjort något extra för att främja barns språkutveckling. I år går utmärkelsen till Språkstegen och förskolorna i Olofströms kommun.

P bild frn vnster Sara Gustafsson Ami Holmstrm Gunhild Grndalen AnnCharlotte Fandn

På bild från vänster:  Sara Gustafsson, Ami Holmström, Gunhild Gröndalen, Ann-Charlotte Fandén

Hatten Förlag instiftade Guldhatten för att varje år uppmärksamma en eller flera personer som gjort något extra för att stötta barns språkutveckling. Årets pris delas ut tillsammans med Lekolar och går till ett samarbete mellan förskolan och biblioteket i Olofström, Språkstegen.

Barns språkutveckling är så viktigt, säger Elvira Ashby, huslogoped på Hatten Förlag, och med den här utmärkelsen vill vi sätta ljus på allt språkutvecklande arbete som görs ute i landet. Sedan är juryns arbete alltid svårt då vi får in många bra nomineringar.

I år vill vi lyfta Språkstegen i Olofström där förskolan och biblioteket har samarbetat länge kring barns språkutveckling. De har exempelvis gemensamma inspirationskvällar för både föräldrar och pedagoger, samt förskolebibliotek och kapprumsbibliotek för att underlätta för föräldrarna att läsa med barnen hemma.

Det är en fantastisk ära att få ta emot årets Guldhatten, säger Ami Holmstöm, språkpedagog i Olofström. Barnen är vår framtid och språket är grunden till allt. Hos oss jobbar alla professioner som möter små barn och föräldrar tillsammans för att lägga grunden till barnens språk. Vi jobbar med litteratur och läsning på många olika sätt. Guldhatten är en bekräftelse på att det vi gör är rätt och gör skillnad.

Nomineringen inför nästa års Guldhatten öppnar vid årskiftet och nomineringar skickas till [email protected]. Läs mer i HattenBladet här: https://www.lekolar.se/hatten-forlag/    

Juryns motivering:

”Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi uträtta storverk! Det har varit fantastiskt att
få ta del av allt det fina samarbete som pågår i Olofström – med Språkstegen, kapprumsbibliotek, inskolningsbok och föreläsningar om språkutveckling för både pedagoger och föräldrar.
Det är med glädje vi överlämnar årets Guldhatten till Språkstegen och Olofströms förskolor.”

För mer information kontakta gärna: Elvira Ashby, Huslogoped på Hatten Förlag, via mail: [email protected]

Om Hatten Förlag

Hatten Förlag arbetar för att göra språkutvecklingen för små barn rolig och inkluderande. Förlaget ger främst ut språkutvecklande barnböcker, spel, leksaker och material med tecken, men även facklitteratur på temat tecken- och språkträning. Läs mer här: https://www.hattenforlag.se/

Om Lekolar

Lekolar är marknadsledande på pedagogiskt material till förskolor och skolor med
visionen att få barn och ungdomar att blomstra. Läs mer här
: https://www.lekolar.se/

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *