STILRIDE vinner prestigefyllda Industrial Award under Almedalen 2022

| 6 juli, 2022 | 0 kommentarer

STILRIDE tog hem årets Industrial Award under Techarenan Challenge i Almedalen. Priset är en åtråvärd markör att man som startup ligger i framkant för ny och innovativ teknik med potential att förändra hela marknader.

Techarenan Challenge är finalen i den stora, årliga tävling som organisationen Techarenan arrangerar varje år under Almedalsveckan. Av över 900 sökande företag har 30 bolag fått chansen att presentera sig och pitcha sin affärsidé för en jury på plats under politikerveckan i Almedalen. Fem vinnare utses i olika kategorier.

STILRIDE blev vinnare i kategorin Industrial Award med motiveringen:

”STILRIDE har tagit fram en innovativ tillverkningsteknik som minimerar resursförbrukning. Men potentialen stannar inte där – tekniken kan revolutionera tillverkningen inom allt från fordon till broar. Därför tilldelas de #industrinspris2022.”.

Priset delades ut av Teknikföretagens vd Klas Wahlberg på Techarenans mingel i Almedalen.

– Vi är såväl glada som stolta över priset som visar att juryn, precis som vi, ser den enorma potential som finns i vår unika origami-inspirerande process. För oss handlar det lika mycket som att komma ut med en superprodukt på marknaden som att faktiskt försöka förändra all form av ståltillverkning i grunden, säger Jonas Nyvang, medgrundare och VD för STILRIDE.

Mer information om Techarenan finns på https://techarenan.se/.

Om STIRIDE:
STILRIDE är ett svenskt teknik- och designföretag som inom kort lanserar sin första produkt, el-motorcykeln SUS1. SUS1 är också den första produkten att utnyttja företagets egna och unika tillverkningsprocess STILFOLD där man i en origami-liknande process kan forma avancerade konstruktioner direkt från stålplåt. Processen skapar inte bara extremt hållbara konstruktioner, utan möjliggör även en miljömässigt fördelaktig och lokal produktion. STILRIDE grundades 2020 av Tue Beijer och Jonas Nyvang.  

Om STILFOLD:
STILFOLD är ett svenskt teknikföretag som utvecklar en unik grön tillverkningsteknik med samma namn. STILFOLD skapar en rad miljöfördelar genom minskat behov av råvara, lägre vikt, enklare transporter och möjliggör lokal produktion av slutprodukten. Företaget tar själva fram den första produkten – el-motorcykeln Sport Utility Scooter One – som använder tekniken i dotterbolaget STILRIDE. STILFOLD grundades av Tue Beijer och Jonas Nyvang. 

Jonas Nyvang
CEO
+46707663022
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.