Svefa rådgivare när Svenska Bostäder säljer attraktiv kontorsfastighet i Lärkstaden

| 20 december, 2021 | 0 kommentarer

Svenska Bostäder, Stockholms stads bostadsbolag, avyttrar en kontorsfastighet i Lärkstaden som totalt omfattar 700 m2 till fastighetsbolaget Tulia. Fastigheten, Tofslärkan 7, ligger på Odengatan 3 och har tidigare varit Brasiliens ambassad. Svefa var säljarens rådgivare i transaktionen.

”Det har varit ett stort intresse från marknaden vilket är ett gott betyg för kvaliteten i den aktuella fastigheten och dess möjligheter. Transaktionen understryker efterfrågan på kvalitativa fastigheter med bostadspotential i centrala lägen som vi upplever i våra dagliga kontakter med marknaden” säger Sissel Andersson som varit Svefas projektledare för transaktionen.

Transaktionen omfattar en kontorsfastighet med bostadsmöjligheter med fastighetsbeteckning Tofslärkan 7. Tulia AB är ett intressebolag till Fastighets AB Balder och tillträdde fastigheten den 15 december 2021.

Vi är stolta över att ha fått förtroendet att hjälpa Svenska Bostäder i den här processen. Det är ytterligare ett bevis på Svefas unika position som rådgivare i skärningspunkten mellan den offentliga och privata sektorn. Vår styrka är vår lokala närvaro i kombination med en stark organisation bestående fler än 200 mycket kompetenta konsulter som innebär att vi kan ge våra kunder de bästa förutsättningarna för att göra bra affärer” säger Mikael Lundström, Svefas vd och koncernchef, i en kommentar. 
 

För mer information och kommentarer

Mikael Lundström, Vd och koncernchef, tel: 010-603 86 83
[email protected]

Johan Hopstadius, Press, tel: 076-634 20 05
[email protected]

Svefa erbjuder spetskompetens och kvalificerad rådgivning inom värdering & analys, fastighetsinformation, samhällsbyggnad & fastighetsutveckling, strategisk & operativ förvaltningsrådgivning samt transaktioner & uthyrning. Tillsammans är vi över 200 medarbetare fördelade på 18 kontor i landet och omsätter årligen mer än 300 MSEK. Bland våra uppdragsgivare finns allt från stora fastighets- och energibolag, investerare, byggbolag, banker, myndigheter och kommuner till mindre lokala fastighetsaktörer som alla uppskattar vår kombination av fastighetskompetens och affärsintelligens.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *