SVERIGES TONÅRINGAR: Trygghetssökande filantroper som vill ha kul på jobbet

| 2 september, 2021 | 0 kommentarer

Många kanske tror att dagens tonåringar ser en framtid som frilansande entreprenörer som reser jorden runt, med en Macbook Pro fullsmetad med coola stickers som enda resesällskap.

Inget kunde vara mer fel. Enligt en undersökning från läxhjälpsföretaget Studybuddy så vill tonåringarna på gymnasiet hellre ha nära till kontoret, fasta arbetstider och kollektivavtal.

De vill heller inte sitta och sippa på en kyld frappuccino på något coolt café i Sydney och arbeta. Nej, hemma bäst gäller för den här generationen som helst jobbar i sin födelsestad. Tvingas de flytta på grund av jobb så är det engelsktalande länder som USA och Storbritannien som gäller.

När de väljer arbetsgivare så är jämställdhet en viktig parameter.  Över hälften av alla tonåringar påstår att de skulle tacka till sitt drömjobb om ledningen inte är jämställd nog! Överlag så anser ungdomarna att det är väldigt viktigt att sin framtida arbetsgivare tar socialt ansvar.

Vad är viktigast då när tonåringen väljer karriär? Att det är roligt. En klar majoritet av ungdomarna i undersökningen svarar att den absolut viktigaste parametern när de ska välja karriär är att det ska vara roligt på jobbet. Det är till och med viktigare än både lön som potentiell livsbalans.

Undersökningen bifogas som PDF.

 

UNDERSÖKNING I KORTHET:

Jämställdhet: Över 50 procent av ungdomarna skulle säga nej till sitt drömjobb om ledningen är ojämnställd.

Trygghet: På frågan om vilken stad i världen ungdomarna vill jobba så kommer Stockholm på överlägsen förstaplats. På andraplats kommer New York, följt av London.

Arbetsgivare: Topplistan med drömarbetsgivare domineras av ideella organisationer och IT. Högst upp på listan kommer FN, därefter Google och Läkare utan gränser.
 

UNDERSÖKNING I KORTHET:

Totalt 277 respondenter.
Samtliga går åk 1-3 på gymnasiet och bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö.
Alla deltagare är anställda på Studybuddy och har toppbetyg i skolan.

Anders Jansson

Head of Marketing / PR
08-409 145 00
[email protected]

Studybuddy är ett av Sveriges största företag inom läxhjälp och studiecoachning. Företaget startades år 2004 som ett studentprojekt av fyra studenter på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. Inspirerade av arbetssättet på KTH, där äldre studenter hjälper yngre, insåg de att samma koncept kan överföras och appliceras även utanför KTHs gränser. Idag har Studybuddy närmare 3000 toppstudenter från universitet och gymnasiet anställda och tillhör numera koncernen A Plus Education Group AB som även äger My Academy Läxhjälp och Hey Kiddo Nanny!.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *