Connect with us

Marknadsnyheter

Topplaceringar i bästa projekt för Peab i nationell kundmätning

Published

on

Den 9 februari presenterade Prognoscentret sin branschmätning i kundnöjdhet bland bostadsutvecklare för året 2023. Återigen fick Peab Bostad topplaceringar med två bostadsprojekt på topp 10-listan över bästa bostadsprojekt i hela Sverige. En delad andraplats för Fyrtornet på Hammarö och en delad fjärdeplats för Brf Älvshöjden i Skellefteå. Undersökningen visar också att Peab Bostad ligger över branschsnittet under både inflyttnings- och garantifasen.

– Jag tror att en viktig bidragande orsak är vårt kundfokus som finns med hela vägen från idéstadie till efter inflyttningen, och här har alla med daglig kundkontakt haft en mycket stor betydelse, säger Göran Linder, Affärsområdeschef Peab Projektutveckling AB.

I år kammade Peab Bostads projekt Fyrtornet på Hammarö hem en andraplats (delad med Wästbygg), projektet ligger dessutom granne med projektet Hamnutsikten som även det vann pris 2021, då för årets bästa projekt. Projektet Brf Älvshöjden i Skellefteå kom på en fjärdeplats (delad med sju andra projekt). Mätningen visar också att Peab Bostad även detta år får höga betyg (NKI) 77 i fasen inflyttning, vilket kan jämföras med branschsnittet som ligger på 72. Även under garantifasen ligger Peab Bostad över snittet.

– I projektet Fyrtornet på Hammarö har vi arbetat som ett dedikerat arbetslag med samma slutkund i fokus. Vi strävar alltid efter att våra kunder ska känns sig väl bemötta och försöker alltid att överträffa deras förväntningar. För att nå ett högt NKI så krävs, förutom det personliga i bemötandet och det pålitliga i vårt löfte, väldigt fina lägenheter som ska bli våra kunders hem, säger Joakim Otternäs, Affärs- och projektutvecklare

– Brf Älvshöjden ligger centralt i Skellefteå, och är den sista pusselbiten i området. Det har varit väldigt roligt att utveckla bostadskvarteret. Vi har haft ett gott och nära samarbete med både byggande organisationen och våra kunder under hela resan. Vi är otroligt tacksamma över ett så fint betyg från våra kunder, säger Stefan Israelsson, Affärs- och projektutvecklare.

Prognoscentrets årliga NKI-undersökning har genomförts i samarbete med branschens aktörer och bygger på cirka 12 000 svar från köpare av nyproducerade bostäder och småhus under 2023. Undersökningen omfattar cirka 65 företag och mäter hur Sveriges bostadsköpare betygsätter bostadsutvecklarna inom olika kategorier under både inflyttnings- och garantifasen.

Bilder: Brf Fyrtornet på Hammarö och Brf Älvshöjden i Skellefteå, med kundbetyg (NKI) på 87 respektive 86. Fotografer: Patrick Koppar Communication och Ola Westerberg.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Malin Kullander, Marknadschef Peab Bostad Tel: 072-33 51 66 / pressjour@peab.se 010-456 86 00

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Gå inte vilse på vägen – Grävkurs den 24 april i Stockholm

Published

on

By

En heldagsutbildning som riktar sig till både reportrar och arbetsledare. Kursen ger tips och verktyg för att jobba mer effektivt och strukturerat med gräv.

 • Vi går igenom grävprocessens olika faser och varför det är viktigt att inte bara rusa in i researchen.
 • Vi visar hur man kan jobba med idén och ta grävprojektet i mål – varje gång.
 •  Vi djupdyker i reporterns och arbetsledarens olika roller och arbetsuppgifter, och visar hur ett sammansvetsat team får bättre resultat.
 •  Kursen inkluderar workshops där deltagarna får spåna fram konkreta lösningar för just sin arbetsplats. Målet är att deltagarna ska komma hem med en grund till en grävplan för sin redaktion.

Kursledare: Jessica Ziegerer & Emma Johansson

Bra att veta 

 • Tid: 9–15
 • Plats: Helio Slussen
 • Kursen är kostnadsfri
 • Deltagare står själva för resa, lunch och eventuellt boende.
 • Vi uppmanar redaktioner att skicka en reporter och en arbetsledare för bästa resultat.  Ansök separat och skriv i din ansökan vem du söker tillsammans med.
 • Några ord om höstens kurs:

  ”Konkreta tips och roligt med exempel. Bra upplägg med arbetsledare och reporter tillsammans på kursen”

  ”Jag fick inspiration för att på riktigt dra igång ett strukturerat arbete med gräv”

  ”Jag och min arbetsledare fick ut väldigt många konkreta idéer under de diskussioner vi hade under kursen.”

Läs mer och sök här!

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Paulina Brandberg har tagit emot delbetänkande från Delegationen mot arbetslivskriminalitet

Published

on

By

Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg har tagit emot det tredje delbetänkandet från Delegationen mot arbetslivskriminalitet. I sitt tredje delbetänkande konstaterar delegationen bland annat att den strategiska styrningen av arbetet måste stärkas och att skyddet mot arbetskraftsexploatering brister i Sverige. Delegationen betonar den centrala roll arbetsmarknadens parter har för att motverka arbetslivskriminaliteten.

– Regeringen ser mycket allvarligt på att människor blir utnyttjade på den svenska arbetsmarknaden. Den ofta gränsöverskridande arbetslivskriminaliteten skapar stor otrygghet, snedvrider konkurrensen och är en del av den kriminella ekonomin. Jag ser särskilt fram emot att ta del av delegationens förslag om hur myndighetssamverkan mot arbetslivskriminalitet kan stärkas, säger jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg.

Delegationen mot arbetslivskriminalitet tillsattes 2021 och leds av Ola Pettersson. 2022 beslutade regeringen om tilläggsdirektiv till delegationen. Genom tilläggsdirektiven fick delegationen i uppdrag att utreda förutsättningarna för en myndighetsgemensam tipsfunktion för arbetslivskriminalitet och lämna nödvändiga författningsförslag.

Kontakt
Emelie Franzén
Pressekreterare hos jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg
076-771 09 51
emelie.franzen@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Viktig milstolpe för OXC-201 – patentet godkänt i Japan

Published

on

By

Patentet för OXC-201, Oxcias potentiellt banbrytande tillvägagångssätt för behandling av IPF (idiopatisk lungfibros), har nyligen blivit godkänt i Japan. Det är det första land patentet blivit godkänt i och en mycket viktig milstolpe. Japan och Asien generellt är centrala marknader för OXC-201. Asien uppskattas ha det största antalet sjukdomsfall av lungfibros i världen.

Ytterligare nationella och regionala patentansökningar är under granskning i USA, Europa (EPO – Europeiska patentorganisationen) Kina och Kanada.

Som kommunicerats tidigare, tilldelade EIC (European Innovation Council) i början av 2023 Oxcia AB ett bidrag på 2,5 miljoner euro inom EIC-Transition programmet för nästa fas av utvecklingen av OXC-201.
 

Om OXC-201

OXC-201 är en småmolekylär hämmare av OGG1. Genom att rikta in sig på DNA-reparationsenzymet OGG1 (8-oxo guanin DNA-glykosylas-1), hämmar OXC-201 bindning av OGG1 till DNA och därigenom moduleringen av gentranskription. OGG1 spelar en betydande roll i modulering av inflammation och fibrogenes; genetisk nedreglering eller kemisk hämning av OGG1 har visat sig skydda mot inflammation och fibros i flera experimentella sjukdomsmodeller.

 

För mer information vänligen kontakta:

 

Christina Kalderén, Pre-clinical Director

Email: christina.kalderen@oxcia.com
 

Eller:
 

Ulrika Warpman Berglund, CEO

Email: ulrika.warpmanberglund@oxcia.com

 

Kort om Oxcia AB

Oxcia AB bedriver nydanande forskning genom sitt unika sätt att utnyttja oxidativa DNA-skador och DNA Damage response(1) och på så sätt utveckla nya säkra behandlingar för patienter som lider av cancer eller kronisk inflammation. Oxcia har för närvarande två läkemedelskandidater, båda med potential att bli first-in-class läkemedel. OXC-101 befinner sig i tidig klinisk utveckling mot solida och hematologiska cancrar. OXC-201 utvecklas mot inflammations- och fibrosrelaterade sjukdomar, såsom lungfibros och allergisk astma, och befinner sig i preklinisk fas.

(Note (1): DNA Damage Response, DDR– kroppens processer för att på olika sätt reparera de skador som uppstår på DNA)

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.