Ulla Herbert, 81: ”Nya hörselförstärkaren TYR slår allt jag tidigare använt – hoppas många fler får chansen att använda den”

| 21 juni, 2022 | 0 kommentarer

Ulla Herbert, 81 år, från Malmö har använt den nya svenska hörselförstärkaren TYR i cirka sex månader nu.
– Oj, vad den underlättar min vardag. Nu släpper jag den aldrig! Den är det bästa hörselhjälpmedlet jag haft och jag hoppas verkligen att fler får chansen att använda TYR, säger Ulla Hebert.

Ulla Herbert har levt ett intensivt yrkesliv. Det gör hon fortfarande. Som bland annat aktiv politiker och ledamot i Liberalerna i Malmö, engagerad i Internationella Kvinnoförbundet och med två styrelseuppdrag i aktiebolag är kalendern fortfarande ofta fullbokad. Tidigare har hon bland annat hunnit med att vara anställd av både UD och Sida i Kenya och även jobbat i Iran.

Sedan drygt fyra år har Ulla Herbert märkt att hörseln försämrats. Det var också då hon fick sitt första hörselhjälpmedel. Sedan sex månader ingår hon i grupp som provat nya svenskproducerade TYR, som utvecklats av svenska bolaget OnDeMove.

TYR slår allt som jag tidigare använt. Jag har säkert lagt ut över 30 000 kronor på hörselhjälpmedel tidigare, men inget har funkat lika bra som TYR. För mig, som ofta sitter i både stora och mindre möten, passar den perfekt och är ett fantastiskt hjälpmedel. Jag hoppas verkligen jag är trovärdig när jag säger att jag verkligen hoppas att TYR når ut brett till alla som har en hörselnedsättning så att dom får testa. För mig är TYR en oerhörd hjälp i vardagen, säger Ulla Herbert.

Ulla Herbert tillhör de drygt 18 procenten av den svenska vuxna befolkningen (över 16 år) som har en hörselnedsättning som påverkar deras vardag mer eller mindre. Cirka 40 procent av dessa använder hörapparater till vardags.

– TYR är helt enkelt utvecklad för att det fanns ett stort behov av en användarvänlig hörselförstärkare av hög kvalitet. Behovet av ett extra eller kompletterande hörselhjälpmedel är stort, säger Mohsen Haj-Bolouri, CEO på OnDeMove och designer bakom nya TYR.

TYR behöver ingen utprovning hos en hörselklinik. Användaren förbättrar sin hörsel i samma ögonblick som man trycker på ”on” och sätter i hörlurarna. Batteritiden är 45 timmar och det tar 1,5 timme att ladda till full styrka igen. TYR väger 39 gram och har måtten 40x13x70 mm. TYR har tre programval där användaren enkelt anpassar TYR efter vilken miljö den befinner sig i:

• Programval 1 – för samtal eller tv-tittande.
• Programval 2 – anpassat för föreläsning, teater, bio eller större möteslokaler.
• Programval 3 – restaurang, kalas och familjemiddagar.

– Jag har arbetat i branschen i över 20 år och förvånats över den begränsade kvaliteten och även anpassningsförmågan av olika hörselhjälpmedel. Vi bestämde oss helt enkelt att med hjälp av den senaste tekniken och forskningen ta fram och producera ett optimalt modernt hjälpmedel som användaren enkelt kan ställa in och anpassa oavsett om man är på en stor kongress med 1 000 personer eller om man sitter hemma och äter middag med familjen. Hög kvalitet och användarvänlighet var ledord när vi startade och vi är oerhört stolta över resultatet och tror att TYR kommer förbättra livskvaliteten i många människors vardag – både i Sverige och utomlands, säger Mohsen Haj-Bolouri.

Sagt om TYR:

För mig, i mitt dagliga arbete, passar TYR perfekt och är ett oerhört bra hjälpmedel. Långt mycket bättre än de som jag testat och använt tidigare.”
Kristina Johansson, 50 år, docent och universitetslektor på Högskolan Väst.

”Hörselförstärkaren är helt avgörande för att jag ska klara mitt jobb. Det var dessutom tio år sedan jag hörde fågelkvitter innan jag använde TYR.”
Jesper Hakeröd, 49 år, universitetsadjunkt.

För ytterligare information och bilder för fri publicering, vänligen kontakta:
Ottilia Lindell, marknadsansvarig, OnDeMove AB, tfn +46 760 200 966, [email protected]

www.ondemove.se

OnDeMove är ett svenskt företag med huvudkontor i Halmstad som utvecklar tekniskt avancerade och användarvänliga hörselhjälpmedel. Under 2022 lanserar OnDeMove hörselförstärkaren TYR på den svenska marknaden. Hörselförstärkaren TYR är utvecklad med den senaste teknologin av svenska experter inom elektronik och audiologi och är producerad i Sverige.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.