Ung Företagsamhet ställer inte in – vi ställer om!

| 26 mars, 2020 | 0 kommentarer

Så här dags på året har vi regionala mässor inom Ung Företagsamhet över hela Sverige. Det rådande läget har gjort att vi snabbt ställer om till digitala mötesplatser och tävlingar istället.

SM i Ung Företagsamhet, som var planerat att gå av stapeln den 18-19 maj på Stockholmsmässan, ställs snabbt om och genomförs istället som digitala tävlingar. Närmare 800 elever får fortsatt möjlighet att tävla i tio kategorier och den 19 maj koras de bästa UF-företagen i Sverige – online. Under de digitala tävlingarna kommer UF-företagen ges möjlighet att pitcha och intervjuas av en jury i ett digitalt juryrum.

Vi skapar också en digital arena för UF-företagen att sälja sina produkter på då många fysiska mässor blivit inställda. Nu får UF-eleverna träna på digital marknadsföring och försäljning – även om gymnasieeleverna studerar på distans just nu. Läs mer på ungforetagsamhet.se.

För Ung Företagsamhet är hälsa och säkerhet för UF-företagare, lärare, partners och medarbetare av högsta prioritet. I tider då många fysiska möten och aktiviteter ställs in behöver självklart även vi ställa om och hitta nya lösningar för vår verksamhet och våra målgrupper.

– Jag är stolt över vår förmåga att ställa om och tänka i nya banor. Vår organisation, våra UF-lärare och elever andas verkligen entreprenörskap, inte minst i dessa tider. Givet rådande läge i samhället har vi beslutat att genomföra SM-tävlingarna digitalt istället. Vi ställer inte in, vi ställer om, säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet Sverige.

Ung Företagsamhet försöker bidra i detta läge genom att stötta skolan i sin omställning till digital undervisning och vi arbetar för att eleverna ska fortsatt få tillgång till undervisning i entreprenörskap i både grund- och gymnasieskolan, enligt läroplanerna.

Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat över 450 000 gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även i grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Vi driver även nätverket UF alumni. Vi har 24 regionkontor, ett nationellt kansli och över 100 anställda i hela landet och stöds av offentliga medel och det privata näringslivet.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *